hírmorzsák

2020.12.22. 14:30

Megyei körkép: pénzbeli segítség az év végén Püspökladányban, fejlesztések Hajdúdorogon

Fotó: Városháza-archív

Püspökladány önkormányzata a közelmúltban mikuláscsomaggal ajándékozta meg a 14 év alatti gyermekeket. A 70 év fölötti városlakók az ünnepek előtt postai úton hatezer forintot kaptak, míg a 90. életévüket betöltöttek további hatezer forint kiegészítő juttatást kaptak. A 2020-ban született, ténylegesen Püspökladányban tartózkodó gyermekeknek 20 ezer forintot juttatott az önkormányzat – tájékoztatott Tóth Lajos polgármester.

Tóth Lajos
Fotó: Napló-archív

Ajndékcsomagot kapnak a bárándi idősek

Megkezdte a település önkormányzata az Önkormányzati Segélyalapnak köszönhetően az ötezer forint értékű élelmiszercsomagok kiszállítását Báránd 65 éven felüli lakosai számára. A támogatásnak köszönhetően 244 háztartás, család kap egyszeri, kis segítséget az év végi ünnepek előtt – adta hírül közösségi oldalán dr. Kovács Miklós polgármester.

Hajdúdorog hírei

A lakossági jelzéseket figyelembe véve domború tükrök kihelyezésével tette biztonságosabbá a nehezen belátható közlekedési csomópontokat a hajdúdorogi önkormányzat. Többek között a Hétút utca-Böszörményi út, a Templom utca-Nánási út, az Iskolakert utca-Homok utca és a Tanító utca-Ady Endre utca kereszteződéseiben szereltek fel tükröket – tudtuk meg Horváth Zoltán polgármester közösségi oldaláról.

Fotó: Városháza-archív

Lezárult a településen a Füzes utca komplex felújítása. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően az úttest kiszélesítése mellett a teljes járdaszakasz megújult, a csapadékvíz-elvezető árkok rekonstrukcióra szoruló részein pedig megtörtént a helyreállítás. A felújított útszakaszt a napokban járták be a városi önkormányzat képviselő-testületének tagjai és Tiba István országgyűlési képviselő – tájékoztatott Horváth Zoltán polgármester.

Fotó: Városháza-archív

A település önkormányzata közel 7 millió forintot nyert az illegális hulladéklerakók felszámolását célzó pályázaton. Mint azt Horváth Zoltán közösségi oldalán írta, a projekt megvalósításával újabb érdemi lépést tehet az önkormányzat egy tiszta, élhetőbb környezet megteremtéséért.

Ég a negyedik

A szeretet lángját lobbantották fel advent utolsó vasárnapjának tiszteletére a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a város adventi koszorúján, amihez ünnepi verseket is szavaltak.

Fotó: Marján László

HBN, Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában