Rendezzük kapcsolatunkat!

2020.09.20. 08:47

Reggeli, videós üzeneteket készít a kerekestelepi lelkipásztor

Széles Csongor arra figyelmeztet: belátás és kitartás által hall meg minket Isten.

Fotó: YouTube / Debrecen-Kerekestelepi Református Egyházközség

Széles Csongor, a Kerekestelepi Református Egyházközség lelkésze Napsugarak címmel napról napra bocsátja közre gondolatait a közösség Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

A lelkipásztor legutóbb Sámuel első könyvének 28. fejezetét olvasta fel, majd az elhangzottakra utalva kiemelte: amikor nehezebb igeszakaszokat olvasunk, több imádság és elmélkedés követi őket. Felmerül a kérdés: vajon segítségül hívjuk és megszólítjuk az Úristent? Ott van velünk a bajban? A legnehezebb és legfontosabb pillanatokban vajon nem őt hagyjuk ki?

„Lehet, hogy annyira természetesnek vesszük jelenlétét, hogy épp őt nem üdvözöljük, nem szólítjuk meg”

– hívta fel a figyelmet Széles Csongor.

– Dávid és Saul is bajba kerül a felolvasott történetben, mint ahogy mi is, amikor életünk határmezsgyéjére érve nehéz helyzetbe kerülünk és beszorítottnak érezzük magunkat – folytatta az egyházközség vezetője, majd kiemelte: ekkor látszik meg igazán, hogy van-e élő kapcsolatunk, ahonnan erőt meríthetünk és útmutatást kaphatunk. Ekkor derül ki, hogy van-e támaszunk, erőnk, hogy ne kelljen rettegnünk. – Saul a saját bőrén tapasztalta meg, hogy akinek nincs Istennel kapcsolata, az elveszett – emlékeztetett Széles Csongor.

Kezdjük a belátással!

A református lelkész kitért arra is, hogy annak sem kell csüggednie, akinek még nincs nagyon határozott és mély kapcsolata az Istennel, csupán érdeklődik. – Ő ugyanis keres bennünket. Megkönyörül rajtunk, embereken, ezért küldte el Jézust a Földre, és azóta mindig, minden pillanatban velünk van – hangsúlyozta a lelkipásztor.

Széles Csongor kiemelte, hogy a megváltás előtt, amikor megszakadt az ember-Isten kapcsolat, kegyetlen helyzet volt, viszont megelőzhető a jövőnkre nézve. – A hibát ott követjük el, hogy nem magunkban keressük, és nem vagyunk elég kitartóak. Ha beismernénk, lenne még visszaút, mert az Isten az utolsókig kegyelmes – biztatott a lelkipásztor, aki szerint az ige legfontosabb üzenete, hogy ne válasszunk más Istent, praktikát, mert a halottidézés, a jövendőmondás is olyan eszközök, melyek csak ideig-óráig nyújthatnak vigaszt vagy megoldást. A lelkipásztor végül arra hívta fel a figyelmet, hogy még nem késő: még mindig hívhatjuk az élő Istent segítségül, és rendezhetjük sorainkat.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában