egyház

2020.07.21. 10:29

Ünnepi Szent Anna-búcsút tartanak vasárnap Debrecenben

Ünnepi búcsúi szentmisét mutatnak be a Szent Anna-székesegyházban a templom védőszentjének ünnepén, július 26-án 10 órától. Az esemény vendégszónoka Hajdu Ferenc székesfehérvári általános helynök, érd-újvárosi plébános lesz.

Szerdán 10 órától megtartják az Idősek Akadémiájának évadzáróját, amelynek témája Jézus névjegye. A székesegyház búcsújára készülve az egyházközség Szent Anna-kilencedet kezdett július 17-én, a reggeli szentmise után. Július 25-én, szombaton pedig a 18 órai szentmisében a betegek szentségének felvétele lesz. A Dnyem.hu portálon olvasható híradás kitér arra is, hogy a szentség gyümölcsöző felvételének feltétele a szentgyónás és szentáldozás, amely láthatóan kifejezi teljes közösségünket Jézus Krisztussal.

Az Öröm-hír Sajtóiroda cikkéből az is megtudható, hogy a szentmise után a Kodály Kórus Debrecen kamaraformációja koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, amelyen elhangzik: Mária-himnuszok régen és ma.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában