segítség

2020.07.08. 09:36

Ingyen ad szúnyoglárvairtó tablettákat az önkormányzat a debrecenieknek

Így járulnak hozzá a hatékonyabb védekezéshez.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az Európai Unió szabályozása értelmében 2020-tól nem lehet repülőgépekről végezni a kémiai szúnyoggyérítést, ezért földi úton, gépjárművekről történik a kifejlett szúnyogok számának csökkentése.

A gépjárművekről történő szúnyoggyérítés mellett – a még hatékonyabb védekezés érdekében – Debrecen városa ingyenesen biztosít szúnyoglárvairtó tablettákat a debreceniek részére

- tudatta közleményben a helyi önkormányzat.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal összehangoltan – az időjárási viszonyokat figyelembe véve – folyamatosan zajlik Debrecenben a gépjárműről történő szúnyoggyérítés.

Az önkormányzat szeretné, ha ez még hatékonyabb lenne azzal, hogy a lakosság számára ingyenesen szúnyoglárvairtó tablettákat is biztosítunk. Ezzel megakadályozható, hogy a kertekben található kis vízfelületekben a szúnyoglárvák kifejlődjenek.

A tablettákat ügyfélfogadási időben (szerda: 8.00-12.00, csütörtök: 13.00-17.00) tudják átvenni Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Zöldterületi Osztályán (Régi Városháza, Debrecen Piac u. 20. 92. számú iroda). Az átvételhez személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása szükséges.

Arra kérik a lakosokat, hogy a készítményt ne juttassák élővízbe, illetve minden esetben a csomagoláson feltüntetettek szerint járjanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában