fotókkal

2020.06.18. 17:57

Tornaszobát adtak át a Gönczy Pál Utcai Óvodában

Öltöző, mosdó, mozgássérült mosdó, szertár is található az épületrészben.

Fotó: Matey István

Józsán egyre több kisgyermekes család él, folyamatosan nő a gyermekek száma. Nekik épült az új tornaszoba a Gönczy Pál Utcai Óvodában

– jelentette be Balázs Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Kósa Lajos országgyűlési képviselő június 18-án.

A debreceni önkormányzat közleménye szerint az intézménybe jelenleg 200 józsai kisgyermek jár. Az óvoda pedagógiai programjának pedig kiemelt része, hogy a környezetet megszerettesse velük, a természet tudatos védelmére, az élményeken és tapasztalatokon alapuló környezettudatos szemléletmódra nevelje őket. Az intézmény 2010-ben kiérdemelte a „Madárbarát Óvoda”, 2011 óta birtokolja folyamatosan a „Zöld Óvoda” címet, s ebben az évben meg kívánja pályázni az „Örökös Zöld Óvoda” címet is. Mindezen túl 2013-ban megkapták a Debrecen Város Közoktatásáért díjat, 2014-ben pedig Regisztrált Tehetségpont lett az intézmény. Az udvar, az annak hátsó részén található a veteményeskert és az óvodai kiserdő nagy-nagy érték számukra. A kiserdőben élő mókuscsalád, a sok-sok kismadár elősegíti a környezet megszerettetését a gyermekekkel és szüleikkel egyaránt.

Szeretnénk, hogy a kisgyermekek számára a sportolás, az egészséges életmód, a környezetünk védelme már egészen kicsi korban a mindennapok része legyen. A természet óvása, védelme már évek óta jelen van az óvoda életében, most a tornaszobával a sport iránti szeretetre való nevelés felé sikerült tennünk egy lépést

– mondta el Balázs Ákos.

– Józsa azon ritka települések közé tartozik ahol nem csökken, hanem nő a gyereklétszám. Itt különösen örömteli gond az, hogy egyre több gyerekintézménynek egyszerűen fejlesztésre van szüksége – hangsúlyozta Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

Deák Józsefné, a Gönczy Pál Utcai Óvoda vezetője szerint óvodáskorban hároméves kortól már nagyon fontos, hogy megszerettessük a gyerekekkel a mozgást, hisz ez testileg, lelkileg, értelmileg is fejleszti a személyiségüket.

A tornaszoba modern helyszínt biztosít az óvodáskorú gyermekek egészségének megőrzéséhez, hozzájárul a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez, és mikrocsoportos fejlesztéséhez. Ezeken felül egy új közösségi helyszíne is lett az óvodának, hiszen itt fogják tudni megtartani az anyák napi, karácsonyi, Mikulás-napi rendezvényeket.

A gyermekek fejlődését segíti, hogy teljesen új, az ő korosztályuknak kifejlesztett, sportoláshoz szükséges eszközparkot is kapott az intézmény.

Az épületrész teljes körűen akadálymentesített, a tornaszobán kívül öltöző, mosdó, mozgássérült mosdó, szertár is található összesen 142 négyzetméteren. Az épület napelemes rendszerrel felszerelt, amely a környezettudatosságra nevelésben is fontos szerepet tölt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában