gyermeknap

2020.06.01. 21:44

Idén sem maradt el a Hajdú-bihari Napló kívánságteljesítő akciója

Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, akik még könnyedén szabadjára engedik a fantáziájukat, s mernek nagyot álmodni.

Fotó: Kiss Annamarie, Matey István

A Hajdú-bihari Napló a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette gyermeknapi kívánságteljesítő akcióját. Számos kérés érkezett szerkesztőségünkbe, volt aki arra lett volna kíváncsi, hogyan készül a Túró Rudi, vagy éppen egy hüllőetetés aktív résztvevője szeretett volna lenni. Bár sokat gondolkodtunk azon, a járványhelyzet miatt meghirdessük-e akciónkat, végül arra jutottunk, hogy a gyermekmosolyért vállaljuk. Olyan élményeket szerettünk volna adni, amelyek nem azért különlegesek, mert sok pénzbe kerülnek, hanem, mert segítség nélkül nehéz vagy nem lehet megszervezni. Öt gyermek kívánságát teljesítettünk az elmúlt héten.

Rendőr szeretne lenni

A 6 és fél éves Ulveczki Botond kívánsága az volt, hogy egy rendőri akcióban vehessen részt. Bár a filmbe illő üldözés elmaradt, Botond közelebbről megismerkedhetett egy rendőrautóval. A debreceni kisfiú hozta saját játék gumibotját, walkie-talkie-ját, bilincsét, pisztolyát és távcsövét, tehát teljes felszerelésben érkezett Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol Sári Tivadar főhadnagy vette pártfogásba. Előkerült a bilincs, a gázspray, sőt a sziréna is megszólalt néhányszor. Botond elmondta, hogy ha nagy lesz, rendőr szeretne lenni.

Egy álom vált valóra

Gali Tiborné Mariann legnagyobb lányának kért egy meglepetés találkozót a Tankcsapda tagjaival. Gali Erika semmit sem sejtve érkezett a találkozóra, fogalma sem volt arról, hogy édesanyja korábban levelében megosztotta velünk, hogy hatalmas rajongója a debreceni rockereknek. Amikor megpillantotta a három kedvenc zenészét, elakadt a szava, kellett egy kis idő, míg felfogta, mi történik körülötte.

– Amióta az eszemet tudom, Tankcsapdát hallgatok. Anya mutatta meg nekem őket, másfél évesen már Tankcsapdát énekeltem. Nagyon örülök, hogy végre találkozhattam velük, mert szülinapomra, és minden alkalomra ezt kértem. Kilenc éves korom óta járok az év végi debreceni koncertjükre – osztotta meg Erika, honnan ered a rajongása. Hozzátette: – Nagyon szeretem a zenéjüket és azt, hogy mennyire viccesek egy-egy interjúban, szimpatikus, ahogyan koncerteken Sidi a többi emberrel kommunikál, kacsingat. Most nagyon-nagyon boldog vagyok, tényleg egy álmom vált valóra, hogy találkoztam velük – örvendezett a 14 éves debreceni lány.

Lukács Laci, Fejes Tomi és Sidi ajándékkal is kedveskedett rajongójuknak, és egy várva várt közös fotó is készült.

Hercegnős hintózás

Fejérvári Anasztázia imádja a lovakat, mostanában már nagyon odafigyel a csajos, rózsaszín, csinos ruhákra és hercegnőnek képzeli magát. Ezért döntött úgy édesanyja, hogy egy hintós sétakocsikázás lenne az igazi meglepetés számára.

– Ebben a helyzetben, hogy nem jár óvodába, elég egyhangúak a napjaink; ahogy kértek bennünket, nem megyünk sehová. Hiányoznak neki az óvodástársak, viszont lovagolni eljutottunk néhány alkalommal. Most hercegnős korszakát éli éppen, ezért gondoltunk a kívánságban arra, hogy a kettőt összekötjük – osztotta meg velünk a Nyeste Zsuzsanna, Anasztázia édesanyja.

A 4 és fél éves, hajdúdorogi kislány álmát Bordás Imre segítségével teljesítettük, aki számára a gyermekmosoly minden pénzt megér. Fogatunk húzója a gyönyörű, 16 éves, Imola névre hallgató ló volt. Anasztázia a fején koronával érkezett a Nagyerdőre a hercegnős hintózásra, Debrecen utcáin „kocsikázva” megosztotta velünk, Elza a kedvenc hercegnője, de Annát, Hófehérkét és Hamupipőkét is szereti. Koronáját nagymamától kapta, hercegnős öltözékének elengedhetetlen tartozéka.

Autós játékok

Az Illés testvérek egy versenyautóba szerettek volna ülni, a 4 és fél éves Hunor és két és fél éves Emília kívánságának teljesítésében Taskó Attila autóversenyző volt a segítségünkre. Bár Emília egy kicsit félt, miután felbőgött a motor, és elindult a háromszáznegyven lőerős autó. A testvérek otthon gyakran játszanak versenyautókkal, ezért volt igazán nagy élmény most ki is próbálni egyet.

Fotó: Kiss Annamarie

Martin katona szeretne lenni

A hétéves Maczó Martin egészen pici kora óta rajong a tankokért, rajzain is folyton harci járművek szerepelnek, gyurmából gyakran megalkotja kedvenceit. Ezért is gondoltak szülei arra, hogy gyereknap alkalmából teljesítik álmát, hogy egy igazi harci járműbe üljön.

A MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóalja segített a kívánság teljesítésében, Martin egy BTR-80 harcjárművel ismerkedhetett meg közelebbről. A páncélvédelemmel rendelkező, nyolckerekű, összhajtással működő jármű, le tudja küzdeni vízi akadályokat is. Martin nagy érdeklődéssel nézelődött, minden információt megkapott, így azt is megtudta, hogy egy 30 milliméteres gépágyú a főfegyverzete, emellett pedig van még benne egy 7,62 milliméteres géppuska is.

– Olyan kormány volt benne, mint egy autóban. Elmondták, hogy tud menni vízen, nagyon szeretem az ilyen járműveket, sok tankot rajzolok. Szoktam nézni tankokról szóló filmet, katona szeretnék lenni, ha nagy leszek – mesélte csillogó szemmel Martin, egy katonai védősisakkal a fején.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában