Gyermeknapi akció

2020.05.18. 21:08

Meglepetéssel készül az ovisoknak a debreceni mentőcsoport

Rendkívüli gyermeknapot szervez a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Felsőoktatási intézményként Magyarországon és Európában is egyedülálló módon működteti a Debreceni Egyetem karitatív szervezetét, a Különleges Orvos- és Mentőcsoportot. A külföldi és hazai mentések mellett a csoport fontos feladatának tekinti a jótékonyságot, amelyből a veszély- és járványhelyzet miatt jelenleg csak korlátozott lehetőségek mellett tudják kivenni a részüket.

A kijárási korlátozás enyhítését követően a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport ebben az évben rendkívüli gyermeknapot szervez.

Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke arról tájékoztatott, hogy az akció keretében óvodákat látogatnak meg, ahová előzetes egyeztetést követően ózonnal fertőtlenített, nagy mennyiségű játékot (300 kg), mesekönyveket és ruhákat juttatnak el. Mindezt természetesen szigorú biztonsági óvintézkedések mellett: a játékok több hétre „karanténba kerülnek”, majd egy újabb fertőtlenítést követően várják játszópajtásaikat az óvodákban.

A játékkonvoj útvonala

2020. május 22.

  • 14.00 A játékok előfutára felderítő tevékenységet végez a kabai óvodában.
  • 15.00 Egy játék-deszant csapat a Sápi Óvodát szállja meg.
  • 2020. május 29.

  • 14.00 Indulás a Poroszlay út 80 sz. alatt lévő raktárból.
  • 14.15 Érkezés a Debreceni Egyetem II. sz. óvodájába (1. sz klinika-telep, Markusovszky Lajos 2. sz. Kollégium mellett). Itt a játékok egy része elfoglalja új bázisát.
  • 14.45 Indulás a debreceni Görgey utcai óvodába, ahol a következő játékszázad beveszi a kijelölt „támaszpontot”.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában