fejlesztésekre szánják

2020.03.02. 17:05

Multimédiás eszközökkel támogatnak a Campus Fesztivál szervezői két szociális intézményt

Egy, a társadalmi felelősségvállalást képviselő gesztussal indították a Campus Fesztivál idei előkészületeit a szervezők – derült ki a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. hétfői közleményéből.

Fotó: Matey István

Mint ismertetik, a 2019-es szezonban a fesztivál nyitófogadásán, több mint 7 millió forint támogatást gyűjtöttek össze. Ebből az összegből multimédiás eszközöket vásároltak a DMJV Városi Szociális Szolgálat, közelebbről a Pallagi úti Idősek Otthona és a Debreceni Humán Szolgáltató Otthon, azaz a Pallagi úti Csökkentlátók Otthona részére.

Mint felidézték, 2018-ban csaknem 4 millió forint gyűlt össze a nyitófogadáson, ebből több száz állami gondozott gyermek tölthetett el élményekben gazdag napot a vidámparkban. A támogatás fontosságát 2019-ben minden lehetséges fórumon hangsúlyozták a szervezők, így sikerült a 2018-as számot túlszárnyalni. A tavaly összegyűjtött több mint 7 millió forintból száznál is eszközt sikerült beszerezni, például mindkét említett intézmény ebédlőjében kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek. Szintén mindkét létesítményben internetsarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az Idősek Otthonában a demensrészlegen új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását – olvasható a híradásban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában