járvány

2020.03.18. 20:27

Egyelőre nem tudnak betegről Nyíracsádon

Lelassult, átalakult, helyenként megállt az élet, rendkívüli intézkedések vannak érvényben a községben is.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi település képviselő-testülete vasárnap este döntött több, a rendkívüli helyzetben a települést érintő intézkedésről. Dr. Nagy János polgármester a falu több pontján kifüggesztett közleményben, valamint a helyi újság hasábjain is tájékoztatta a lakosságot. A közlemény szerint az önkormányzat mind az óvodás, mind az iskoláskorú gyermekeknek biztosítja a napi egyszeri meleg étkezést. A szülők vihetik el az ebédet a meghatározott rendben. A Polgármesteri Hivatal is bezárta ajtaját. Nem szűnt meg az ügyfélfogadás, csak átváltott a hivatal online üzemmódra. Az ügyintézők elektronikus elérhetőségen vagy telefonon keresztül állnak a lakosság szolgálatában. Az elengedhetetlenül papír alapú dokumentumokat a dolgozók védelme érdekében a hivatal bejáratánál egy dobozban helyezhetik el az ügyfelek, az okmányokhoz öt napig nem nyúlhatnak a dolgozók.

Sorra zárnak be az intézmények

A Ligetalja Könyvtár nem fogad látogatót, a kint lévő könyvek kölcsönzési idejét automatikusan meghosszabbítják, a további kölcsönzés visszavonásig szünetel. A művelődési ház is lemondta valamennyi rendezvényét, kiscsoportos foglalkozását is. A dolgozók bejárnak, takarítanak, fertőtlenítenek, a raktárak, iratok rendezésével, rendszerezésével foglalkoznak. A polgármester tájékoztatójából kiderül az is, hogy a népkonyhai szolgáltatás szigorúan ellenőrzött rendben folytatódik, de a községi piac határozatlan ideig bezárta kapuit.

Székek a járdán

A háziorvosi rendelő, és a gyógyszertár előtt is az utcán kígyózik a sor. Az orvosok az érvényben lévő protokoll szerint fogadják a betegeket. Az intézmények figyelnek a lakosokra, a gyógyszertár elé például több széket tettek ki a járdára a hosszú várakozást fizikailag nehezebben viselő lakosok segítségére. Az élelmiszerboltok előtt fegyelmezett rendben várakoznak a vásárlók, az üzletekbe két embernél több nem tartózkodik egyszerre. A postások maszkban és kesztyűben látják el a feladatukat, a lakosok közül is egyre több ember lép védőmaszkban az utcára.

Nincs regisztrált beteg és fertőzött

A településen felröppent a hír egy fertőzött személyről. Dr. Nagy János polgármester megkeresésünkre szerdán kora délután elmondta, hogy a megkeresés idejéig nincs sem ismert beteg, sem ismert fertőzött a Nyíracsádon.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: dr. Nagy János polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában