közlemény

2020.01.31. 20:46

A debreceni önkormányzatnak nincs kapcsolata a „börtönbizniszben” érintett helyi ügyvédi irodával

A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a „börtönbizniszben” érintett helyi ügyvédi irodával – közölte a városháza sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint pénteken több sajtótermékben megjelent az a hír, miszerint a „börtönbizniszben” érintett Mohácsi Ferenc ügyvéd hosszú időn keresztül kapcsolatban állt Debrecen önkormányzatával és a város tulajdonában álló gazdasági társaságokkal.

„Az érintett sajtótermékek valótlanul állítják, hogy Debrecen önkormányzatának, vagy gazdasági társaságainak bármilyen együttműködése lett volna az elmúlt időszakban az említett ügycsoportban eljáró ügyvéddel” – írták, hozzátéve: a valóság az, hogy a „börtönbiznisznek” nevezett ügykörben Mohácsi Ferenc Zsolt ügyvéd és a tulajdonában álló Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda járt el, amellyel az önkormányzatnak és szerveinek semmilyen kapcsolata nem állt fenn, sem a közelmúltban, sem korábban.

Lapinformációk szerint a debreceni dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda bonyolította a legtöbb kártalanítási pert a fogva tartás rossz, egészségkárosító körülményeire hivatkozva a magyar állammal szemben.

A dr. Mohácsi Ügyvédi Iroda 1880 jogesettel 814 millió forint kifizetését érte el az Origo által közölt dokumentum szerint. Utána a médiából ismert Magyar György nevével fémjelzett Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda következik 419 esettel és 544 millió forinttal – írta az Origo.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában