bokrétaavató

2019.10.06. 15:40

Elérte legmagasabb pontját a görögkatolikus látogatóközpont

Nem csak lelkileg építkezik a görögkatolikus egyház.

Fotó: Molnár Péter

A debreceni görögkatolikus egyházközség püspöki Szent Liturgiáját követően tartotta a „Hit és kultúra” Attila téri görögkatolikus turisztikai látogatóközpont bokrétaünnepét vasárnap délben. Az Attila téri székesegyház mellett épülő új közösségi ház előtt tartott ünnepségen Papp László polgármester arról beszélt, nem véletlen, hogy 2015-ben Debrecen görögkatolikus központtá válhatott.

– Ha visszatekintünk az elmúlt esztendőkre, akkor azt láthatjuk, hogy a görögkatolikus egyház Debrecenben és ezáltal Magyarországon is folyamatosan építkezik. Hiszem azt, hogy Debrecen jó házigazdája, szerető partnere az egyháznak, hiszen az elmúlt években a város igen sok lehetőséggel segítette működését. A Petőfi téri érseki központ létrehozatala mindannyiunk épülésére szolgál, csodálatos érték jött létre érsek atya gondoskodásának köszönhetően. Mögöttünk itt ez az új közösségi tér valóban legyen a magyar, illetve a debreceni görögkatolikus közösség építkezésének egy olyan helye, amely a következő évszázadokban erőt és hitet tud adni Európában valamennyi katolikusnak és görögkatolikusnak – mondta a polgármester, majd beszédében kitért arra is, hogy Európában sok helyen nem könnyű kereszténynek lenni.

– Minden ilyen építkezés hitet és erőt ad arra vonatkozóan, hogy a keresztény Európa igenis létezik. Szeretném, ha Debrecenre úgy tekintenénk, mint egy igazi támogató város, amely a görögkatolikus egyházat és valamennyi vallásos felekezetet támogatni tudja – hangsúlyozta Papp László.

Az ünnepi beszédet követően az épülő közösségi ház legmagasabb pontjára elhelyezték a szalagokkal ellátott, megáldott koszorút.

 

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában