vadásznap

2019.09.04. 15:06

Három kitüntetést ítéltek oda a nádudvariaknak

Az elismerések odaítélésében sokféle szempontot vett figyelembe a grémium.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Gróf Nádasdy Ferenc-emlékplakettet adományozott a Trófea Nádudvar Vadásztársaságnak augusztus 31-én, a Tiszacsegén megtartott Hajdú-Bihar megyei vadásznapon.

Nemzetközi kapcsolatokért is

A magyar vadgazdálkodás és vadászat fejlesztése, a természeti értékek védelme, a szakma hírnevének megőrzése érdekében kifejtett eredményes tevékenységéért kapta az elismerést a társaság (évente országosan huszonkét ilyen plakettet adhatnak ki).

A Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetést kapta Nádudvar díszpolgára, Kovács Lajos, a magyar vadgazdálkodás és vadászat támogatásáért, nemzetközi kapcsolatainak kiépítéséhez, jó hírnevének megőrzéséhez nyújtott önzetlen segítségéért (évente országosan 26 ilyen kitüntetés adható).

Országos Magyar Vadászkamara érdemérmet kapott a nádudvari Bukor Zoltán, a vadászat-vadgazdálkodás területén végzett eddigi tevékenysége, életútja elismeréseként.

Hagyomány már Hajdú-Biharban, hogy a megyei vadásznapot augusztus végén tartják meg.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában