Helyi közélet

2019.03.26. 09:19

Dombormű a karnagynak

Debrecen - Czövek Lajos a város zenei életének egyik meghatározó alakja volt.

Debrecen - Czövek Lajos a város zenei életének egyik meghatározó alakja volt.

Domborműves emléktábla állíthat mementót hamarosan Czövek Lajosnak, a néhai karnagynak, amennyiben elfogadják az erről szóló javaslatot a képviselők a csütörtöki városi közgyűlésen.

A lakók támogatják

Az E. Lakatos Aranka szobrászművész tervei szerint elkészülő alkotás anyaga jura mészkő, 80×60 cm nagyságú, a bronzból készült portré mérete 40×30 cm. A tábla a néhai karnagy felsőtestét ábrázolná, a következő szöveggel: E házban élt Czövek Lajos (1918–2008) karnagy, főiskolai tanár, népzenegyűjtő, zeneszerző. Emlékére elhelyezték a karnagy által vezetett Maróthi György Kórus tagjai és a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület, 2019. Az emléktábla elkészítésének és elhelyezésének teljes költségét a kórus egykori tagjai finanszíroznák.

Az emléktábla tervezett helye a karnagy egykori lakóházának, az Arany János utca 20. szám alatti társasháznak a homlokzata. Az előterjesztésből kiderül, hogy a társasház lakói az emléktábla elhelyezését támogatják.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában