Helyi közélet

2019.03.07. 14:34

Disznóságok a Civil Udvarban

Berettyóújfalu - A fiatalok helyben maradását segítő programokat is megismerhettek a vendégek.

Berettyóújfalu - A fiatalok helyben maradását segítő programokat is megismerhettek a vendégek.

Napos időben, hagyományteremtő szándékkal rendeztek „Disznótoros Napot” a berettyóújfalui Civil Udvarban a hétvégén. A legfinomabb „disznóságoknak” járó címért már kora reggeltől főzőcsapatok versenyeztek.

A szervezők a kisebbeknek bábszínházas előadással is készültek, a népzenéről a Flaska Banda és Turzó Boglárka gondoskodott.

Délben a berettyóújfalui fiatalok helyben maradását segítő, márciusban induló program részleteit mutatta be Muraközi István polgármester a lehetőség iránt érdeklődőknek.

Az ebédre szánt körülbelül 150 adag hurkát, kolbászt, pecsenyét és tepertőt bárki megkóstolhatta.

A tavasz első napjait köszöntő rendezvényen délig több mint kétszázan fordultak meg a város szívében lévő Civil Udvarban. A gasztroprogramra tíz fős delegáció is érkezett Békésről. A Békés megyei városban idén hasonló, a fiatalok helyben maradását ösztönző „Esély – otthon” projekt indult.

A vendégek megismerhették a program adaptálási lehetőségeit, jó gyakorlatait. A disznótoros nap chilievő versennyel és a főzőcsapatok díjazásával zárult.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában