Helyi közélet

2017.12.10. 11:17

Értékeket mutattak be Mikepércsen

Mikepércs - Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok gyűltek össze a falu főterén karácsonyvárásra.

Mikepércs - Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok gyűltek össze a falu főterén karácsonyvárásra.

A hagyományokat követve ünnepi műsorral és kiállítás-megnyitóval köszöntötte az adventi időszakot a mikepércsi önkormányzat. A Kató iskola nagytermében a helyi alkotók munkáiból rendezett kiállítást Arany Lajos, a Hajdú-Bihari Napló munkatársa nyitotta meg.

Figyeljünk egymásra

Mint a megnyitón elhangzott: majdnem másfél évtizede már, hogy felvetette a gondolatot Fekete Erzsébet: legyen a az iskola nagytermében a mikepércsi, illetve a településhez kötődő alkotók, alkotókörök munkáiból adventi tárlat. Az ötlet megvalósult, s immár 14. alkalommal nyílt meg kiállítás, ezúttal mintegy harminc kiállító munkáiból.

Az adventi várakozás – idézte a megnyitó Pilinszky Jánost – „valódi várakozás, pontosan úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart”. A szeretet, az egymásra való figyelés, az egymással való törődés az összetartó ereje ennek a hagyományos eseménynek is, amelyen a látogatók festményeket, grafikát és alkalmazott elektronikus grafikát, tűzzománcot, gyöngyékszereket, varrottasokat (ruhát, csipketerítőt, hímzést) éppúgy megcsodálhatnak, mint díszített öntöttvas kályhát, faragott tulipános ládát vagy kézzel készített citerát. A tárlat kuriózuma, hogy az ötletgazda, szervező és háziasszony maga is az alkotók között van: két szép antropomorf virágcsendélete is ékíti a megtekinthető művek sorát.

A megnyitó után a Bazsarózsa népdalkör betlehemes műsorát adta elő, majd a Mindenki Karácsonyfája körül a bölcsőde, az óvoda és az általános iskola gyermekei mutatták be ünnepi műsorukat.

A kiállítás december 21-éig tekinthető meg munkanapokon 8 órától délután fél 5-ig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában