Helyi közélet

2017.10.05. 16:54

Végéhez közeledik a felújítás a Fényes udvarban

Debrecen - A fényes udvari vásárra több mint 150 millió forintot költenek és a rendelőket is átadják ősszel.

Debrecen - A fényes udvari vásárra több mint 150 millió forintot költenek és a rendelőket is átadják ősszel.

A tervek szerint halad a gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat Víztorony utca 11. szám alatti épületének felújítása, valamint a Fényes udvari kirakodóvásárnak helyet adó infrastruktúra felújítása – jelentette ki Pósán László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és párttársa, Nagy Sándor önkormányzati képviselő a terület csütörtöki bejárásán.

Szoros az együttműködés

– Az orvosi rendelő felújítása tavasszal kezdődött, mostanra a munkálatok közel fele készült el. Az épület új burkolatot, nyílászárókat, külső szigetelést, légtechnikai berendezést és napelemeket kap, ezek összességében 76 millió forintba kerülnek – mondta a képviselő.

Az átadás ősszel lezajlik, a szakemberek is ekkor foglalhatják el a rendelőket. Az orvosok és védőnők száma változatlan marad, viszont jobb körülmények között dolgozhatnak."

A kivitelezés során az orvosok, a védőnők és a városvezetés szorosan együttműködik, így a munkálatok során maximálisan képesek alkalmazkodni az egyéni igényekhez (például a rendelők színösszeállítását is közösen tervezték meg). Az épületben jelenleg a padló- és falburkolatokat készítik, ezzel párhuzamosan zajlik a szerelvényezés, a festés és a homlokzat hőszigetelése.

Az Új Főnix Terv keretében 11 háziorvosi rendelőt újít fel az önkormányzat 800 millió forintnyi pályázati forrásból. A megyeszékhelyen 83 háziorvosi, 42 házi gyermekorvosi és 49 fogorvosi területi ellátási kötelezettséggel működő körzetben és 62 területi védőnői körzetben érhető el az egészségügyi alapellátás. Az összesen 236 körzetből 64 egészségügyi körzet ellátásának fejlesztését hajtják végre ebben az évben.

Még idén birtokba vehetik

– A kirakodóvásár teljes felújítása május végén kezdődött el, és ha az időjárás megengedi, hamarosan át is tudjuk adni. A közel 158 millió forintos beruházásból 53 milliót az önkormányzat állt. A burkolás 70, a homlokzati és mennyezet festés 25 százaléka már kész. Az építési munkálatokon túl új világítást kap a piac, új asztalok lesznek, megújul az elektromos hálózat, és biztonsági kamerákat is szerelnek fel – részletezték.

Az említett munkálatokon túl modernizálták a közműveket, elkezdték a térkövek lerakását, valamint az árusok részére kialakított vizesblokk felújítását is. A legnagyobb változás az lesz, hogy a kirakodóvásár felülről és oldalról is teljesen fedett lesz.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában