Helyi közélet

2017.10.03. 15:29

Fotók: A biztonságos közlekedéssel ismerkedhetnek a fiatalok Debrecenben

Debrecen - Már kisgyermek korban érdemes elkezdeni a közlekedésre való nevelést.

Debrecen - Már kisgyermek korban érdemes elkezdeni a közlekedésre való nevelést.

Bólyákból, jelzőtáblákból álló kerékpáros akadálypálya, az autó hirtelen fékezésekor fellépő jelentős erőt bemutató biztonsági öv szimulátor és egyebek mellett kresz oktatás várja azokat akik péntek estig ellátogatnak a debreceni Kishegyesi úti Tesco áruház parkolójába.

Fotó: Matey István

Állandósult csúcsforgalom

Az elsősorban a kicsik helyes közlekedésre nevelését szolgáló (de felnőttek által is kipróbálható) program keddi megnyitásakor Czellér László debreceni önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt években az ország második legnagyobb városában is rendkívül megnőtt a forgalom, veszélyesebbé vált a közlekedés. – A gyorsítás érdekében jelenleg több helyen kereszteződéseket alakítanak át és jelentős változás lesz a közeljövőben a belvárosi egyirányúsítás is – ismertette Czellér László.

„Társasjáték” a közlekedés

– Nemcsak rendőrségi büntetéssel kell azt elérni, hogy az emberek biztonságosan közlekedjenek. Ehhez belső késztetés is kell. Vagyis már kicsi korban érdemes erről beszélni, a gyerekeket megismertetni ezzel – fogalmazott Tóth Tibor, a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Úgy vélte: a közlekedés „társasjáték”, melynek során nemcsak magunkat, másokat is veszélyeztethetünk.

30-al a figyelmeztetésnél

– Sajnálattal látom, hogy a gyermekek jelenlétére figyelmeztető jelzőtáblát sokan nem veszik komolyan. Egy 2014-ben elfogadott kresz módosítás értelmében, amennyiben térre, időre, vagy távolságra vonatkozó kiegészítő jelzés tartozik ehhez, maximum csak 30 kilométer-órával lehet elhaladni ott – emlékeztetett Agárdi Ferenc, a Magyar Autóklub Észak-alföldi Regionális szervezetének elnöke a rendezvény megnyitóján.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában