Helyi közélet

2017.10.30. 11:37

A konyha az egyik, ahol a mindennapokat éljük

Debrecen - Gyakran a konyhába, a kertbe „szeretnek bele” először az emberek, amikor ingatlant keresnek – mondta Hódos Péter, a Konyhalux lakberendezési stúdió ügyvezetője.

Debrecen - Gyakran a konyhába, a kertbe „szeretnek bele” először az emberek, amikor ingatlant keresnek – mondta Hódos Péter, a Konyhalux lakberendezési stúdió ügyvezetője.

– Fejben általában tudják, hogyan szeretnék a konyhát berendezni, és itt is jellemző, hogy nagyon sokféle stílusban gondolkodnak. Cégünk kevésbé veszi észre az ingatlanpiaci boomot, nincs nálunk áremelkedés, ennek valószínű oka, hogy szolgáltatásunkból túlkínálat van a piacon. Annyiban érezzük mégis, hogy több a megrendelésünk, kitolódtak a határidők, amit eddig 6-8 hétre tudtunk vállalni, az most 8-10 hét. Sajnos, ahogyan a kert esetében, úgy a lakberendezésnél is elmondható, hogy nincs még kialakult kultúrája nálunk, és nem is anyagi okok miatt, mert például a lengyeleknél magas színvonal jellemző. Inkább ott lehet a probléma, hogy itthon arra figyelnek az emberek, hogy néz ki a ház kívülről, hiszen azt látják mások, és kevésbé törődnek a belsővel, pedig abban élik mindennapjaikat. Ez hatványozottan igaz a fürdőszobákra, ahova idegenek csak ritkán lépnek be – mondta Hódos Péter. Úgy véli, a bérlakások várható elszaporodása szintén nem erősíti a lakberendezési kultúrát, hiszen aki ilyen céllal vásárol, az valószínűleg olcsó berendezéssel is beéri.

Kelemen György, aki ingatlanok értékesítésével foglalkozik, elmondta, építkezéseiknél próbálkoztak azzal, hogy kész konyhával adják el az ingatlant, de erre szinte soha nincs igény, minden vevő a saját ízlése szerint, a saját „legjobb asztalosával” szeretné ezt megoldani.

HBN


[related-post post_id="3664434"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában