Helyi közélet

2017.07.08. 09:45

Hamarosan biciklivel is eljuthatunk a magyar–román határ túloldalára

Mikepércs - Két éven belül elkerekezhetünk Debrecenből egészen Nagyváradig, ugyanis a tervek szerint 2019 első hónapjaira elkészül a két várost összekötő bicikliút-hálózat hiányzó része.

Mikepércs - Két éven belül elkerekezhetünk Debrecenből egészen Nagyváradig, ugyanis a tervek szerint 2019 első hónapjaira elkészül a két várost összekötő bicikliút-hálózat hiányzó része.

A Magyar Közlönyben megjelent: folyamatban van a Tépe-Berettyóújfalu közötti hiányzó szakasz tervezése. A szóban forgó 10 kilométer 900 millió forint állami támogatásból épülhet meg. Emellett a Mikepércset Sáránddal összekötő mintegy 4 kilométeres szakasz is elkészül várhatóan a jövő év végéig, erről Tímár Zoltán mikepércsi polgármester tájékoztatta lapunkat. – Kerékpárút-fejlesztésre 540 millió forintot nyertünk egy pályázaton, ebből a Debrecen-Mikepércs vonalat bővítjük tovább a sárándi vasútállomás felé. Ennek nagy része belterületen halad, külterületen pedig a 47-es főút mellett zajlik majd az építkezés. A tervek szerint egy vasúti átjáró is része lesz a fejlesztésnek, ugyanis metszi egymást a vasút és a bicikliút. Ez nagy vállalás a település részéről, mert átépítések, egyirányúsítások, lakó-pihenő övezetek kialakítása is kíséri majd az építkezést – részletezte. Hozzátette, ez nagy segítség a település infrastruktúrájának, valamint a lakosoknak egyaránt. A túrázóknak, a mozogni vágyóknak pedig ideális.

Mikepércsen emellett épül egy biciklis pont is a település központjában, ami az egész szakaszon egyedülálló lesz. A polgármester elmondta, itt a kerékpárosok majd megpihenhetnek, ami alatt biztonságosan tárolhatják a bicikliket, és szükség esetén meg is javíthatják azokat.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában