Helyi közélet

2017.04.22. 08:35

Türelemre lesz szükség a Tócó környékén

Debrecen - Két fontos csomópontban is új forgalmi rendet kell megszokniuk a közlekedőknek.

Debrecen - Két fontos csomópontban is új forgalmi rendet kell megszokniuk a közlekedőknek.

Márciusban jelentették be, hogy a közlekedés felgyorsítása érdekében számos közlekedési csomópontot alakítanak át és több utcát egyirányúsítanak a városban. Októberben előreláthatólag másfél évre lezárják a Petőfi tér környékét, amely a közlekedést jelentősen befolyásolja. Ennek következtében vélhetően sokkal nagyobb forgalmi teher hárul majd a Gázvezeték utcára és – a Vértesi utca irányából – az István útra. Eddig abból az irányból az István út–Szoboszlói út kereszteződésében csak egyenesen vagy jobbra lehetett továbbhaladni, de az átalakítást követően majd lehetőség nyílik közvetlenül rákanyarodni a négyes főútra Hajdúszoboszló irányában is.

Fotó: Matey István

A Széchenyi út is…

A Tócóskertet a belvárossal összekötő egyik legforgalmasabb út a Széchenyi utca. Az átépítéseket követően az arra haladóknak is érdemes lesz figyelniük, hiszen a Széchenyi utca–Nyugati utca kereszteződésének forgalmi lehetőségei is megváltoznak. A Széchenyi utcán a (Mechwart-középiskola oldalában) megmarad a balra tartó sáv, de a középső sávból is lehet ebbe az irányba fordulni. Ezzel párhuzamosan a Nyugati utcai gyalogátkelő megszűnik. A Nyugati utcán is meghagyják a belváros felé kanyarodó sávot, de a középsőből is lehet majd a kereszteződéstől egyirányúvá váló Széchenyi utcára fordulni. Fontos viszont megjegyezni: a buszok és taxik továbbra is két irányban közlekedhetnek a Széchenyin a nekik kijelölt sávban.

Grafika: uft.hu

Az átalakításokkal és a jelző­lámpaprogramok megváltoztatásával a csomópontok áteresztőképességének átlagosan 50 százalékos növekedését várják, mely a remények szerint magával hozza a belváros forgalmának felgyorsulását. Az átalakításokban érintett körzetekben a tervek szerint lakossági fórumokat fognak tartani, ahol az érdeklődőknek elmagyarázzák a fejlesztések részleteit. Az összesen 1,4 milliárd forintból megvalósuló közlekedésátszervezés részeként összesen 52 csomópontban lesznek kisebb-nagyobb átalakítások.

HBN–MSZ


52 csomópontot alakítanak át

A debreceni főpályaudvar megépítése jelentős előkészületeket kíván a város részéről. Az összesen 1,4 milliárd forintból megvalósuló előmunkálatok részeként összesen ötvenkettő csomópontban lesznek kisebb-nagyobb átalakítások. Ez a kereszteződésekben helyenként körforgalmak kiépítését, lámpás forgalomirányítás kialakítását, sávszélesítést, vagy éppen új sáv kialakítását hozza magával.


A debreceni rendőrök fokozott figyelmet és türelmet kérnek a közlekedőktől a városban megvalósuló komplex közlekedésfejlesztés idején.

Ahogy várható volt, többször szóba került a csütörtöki közgyűlésen a forgalomátszervezés.

 

Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában