Heteken belül indul a munka az Árpád téren

Akt.:
Heteken belül indul a munka az Árpád téren
Heteken belül indul a munka az Árpád téren - © Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Ahogy várható volt, többször szóba került a csütörtöki közgyűlésen a forgalomátszervezés.

Egy hónapon belül elkezdődik a város egyik legforgalmasabb csomópontjának, az Árpád tér-Nyíl utca kereszteződésének átalakítása – erősítette meg Papp László polgármester (Fidesz-KDNP) a csütörtöki közgyűlésen. Ez lesz a főpályaudvar építése miatti új közlekedési rend egyik sarokpillére, ami révén az önkormányzat reményei szerint gyorsulhat ott a forgalom. A már korábban közöltek szerint a Nyíl utcáról a Kassai útra való kikanyarodást segítenék. A munkák során egy plusz sávot alakítanak ki, az átépítés alatt nem zárják le a csomópontot – emelte ki a városvezető. Miután a munkák a Magyar Közút által fenntartott utat érintenek, az önkormányzat konzorciumot köt a társasággal. A sürgősséggel beengedett előterjesztést megszavazták a képviselők.

A debreceni képviselő-testület márciusi ülése

Fotó: Molnár Péter

A több mint két órás ülés napirendjéről levették a reformáció évfordulójának emléket állító alkotásról szóló előterjesztést. Tárgyalták viszont Uzonyi Attila ezredes, városi rendőrkapitány beszámolóját, amit aztán elfogadtak. A városatyák zárt ülésen határoztak az idei város napi kitüntetettekről.

A márciusi közgyűlésről írt részletes beszámolónkat itt olvashatja.

HBN


Hamar eljár a debreceniek keze

Gyorsabb eljárással segítik a terasznyitásban a vendéglátósokat.

 

Újra kell tanulnunk a debreceni közlekedést

Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .