Helyi közélet

2017.04.14. 13:17

A nap receptje: gesztenyekrémleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha valami igazán különleges levesre vágyik, akkor ezt nagyon tudjuk ajánlani.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha valami igazán különleges levesre vágyik, akkor ezt nagyon tudjuk ajánlani.

Hozzávalók:

  • 1 cs. rumos édesített
  • gesztenye­massza
  • 2 tojás
  • 6 dl zsírosabb tej
  • 4 ek. vaníliás porcukor
  • 1 kk. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 2 dkg 60%-os étcsokoládé
  • Elkészítés:

    A tejet a cukorral felforraljuk és belekeverjük a reszelt gesztenyemasszát. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a vaníliás pudingporral és kevés hideg vízzel elkeverjük. Kevergetve, lassú tűzön besűrítjük vele a levest. A tojásfehérjéket a vaníliás porcukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük, majd cukros vízbe szaggatjuk.

    - Molnár Béláné, Miskolc -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában