Helyi közélet

2017.03.09. 12:11

Népművészek egymás közt

Hajdú-Bihar - Harmincöt éve támogatják a népi kézműves tárgyak készítését.

Hajdú-Bihar - Harmincöt éve támogatják a népi kézműves tárgyak készítését.

A megalakulás 35. évfordulóját és a január 22-én átvett Csokonai Vitéz Mihály közösségi díjat ünnepelték a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület legutóbbi közgyűlésén a Csapókerti Közösségi Házban.

A március 4-i találkozón jelen voltak a szervezet alkotói, valamint Debrecen alpolgármestere, Komolay Szabolcs, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége elnökségi tagja Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület képviseletében Zeleiné Papp Bernadett, Hunyadi Sándor elnök és dr. Tar Károlyné alapító kurátor a Kézműves Alapítvány delegáltja. A vendégek köszöntőjükben méltatták a 35 éves közösséget és átadták ajándékaikat.

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület ünnepi közgyűlésén Fotó: magánarchívum

A napirendek sorában szerepelt az elnöki és a szakbizottság vezetők beszámolója az elmúlt évről, és átadták az egyesület által alapított „a legjobb szakmai munkáért”, „a legjobb közösségi munkáért” és a „Szidor Kati emlékére” díjakat . A közgyűlésen minden jelenlegi tag emléklapot vehetett át. Az esemény a közösség pártoló tagja, Rózsa Péter biogazda finom gulyásának elfogyasztásával zárult.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában