Helyi közélet

2017.03.27. 18:00

Fél évezred jeles ismerői

Debrecen – „Reformáció 500” címmel rendeztek megyei történelemversenyt hétfőn a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, illetve az Újkerti Könyvtár Jerikó utcai épületegyüttesében.

Debrecen – „Reformáció 500” címmel rendeztek megyei történelemversenyt hétfőn a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, illetve az Újkerti Könyvtár Jerikó utcai épületegyüttesében.

A Beregszászi-középiskola szervezésében, a DSZC támogatásával, valamint a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár Újkerti Könyvtárának segítő közreműködésével megrendezett versenyen a következő eredmények születtek – tájékoztatott Nagyné Oláh Katalin, a „Beregszászi” igazgatója:

Általános iskolások

I.: a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola „Kölcseys diákok” csapata,

II.: a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola „Kezes bárányok” csapata,

III.: az Ibolya Utcai Általános Iskola „Ibolyák” csapata.

Középiskolások

I.: a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának „Péchy” csapata,

II.: a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája „Beregszászi 11. A” csapata,

III.: a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának „Wartburg” csapata.

A 2. fordulóba Hajdú-Bihar megye öt általános iskolás csapata (4 fős csapatokkal) és a DSZC három középiskolás csapata (3 fős csapatokkal) jutott be – ismertette előzetes tájékoztatójában a centrum. Az általános és középiskolás csapatok két helyszínen párhuzamosan versenyeztek. A találkozón történelmi és helytörténeti, játékos feladatokkal mérték a diákok tudását, kommunikációs és problémamegoldó képességét, továbbá az iskola aulájában kiállították az 1. fordulóban beküldött reformációs időszalagokat. A megmérettetés érdekessége, hogy az általános iskolás és a középiskolás csapatok a verseny adott pontján egymás előtt is megcsillanthatták kreativitásukat – derült ki a közleményből.

 

HBN


A verseny fővédnökei

  • Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke,
  • Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke,
  • Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában