Helyi közélet

2017.03.20. 10:39

Elkezdődött az időközi választás kampánya

Debrecen - Erősen indul a kampány: a Fidesz, az Együtt és a Jobbik jelöltje is tájékoztatót tart hétfőn, a szocialisták és a belőlük kiszakadó DK hetek óta hallgat.

Debrecen - Erősen indul a kampány: a Fidesz, az Együtt és a Jobbik jelöltje is tájékoztatót tart hétfőn, a szocialisták és a belőlük kiszakadó DK hetek óta hallgat.

Március 18-án, szombaton hivatalosan is elkezdődött a május 7-ére kiírt időközi választás kampánya a 6-os számú választókerületben (Homokkert, Nagycsere és a város más keleti utcái). Ez azt is jelenti, hogy a választáson indulni kívánó szervezetek a mai naptól kaphatják meg az ajánlóíveket, és gyűjthetik az aláírásokat.

Több képviselőjelölt neve már ismert. Először a Fidesz nevezte meg jelöltjét, a párt Türk Lászlót, az Epreskerti Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja. A Jobbik jelöltje Keresztesi Gergő, a párt debreceni és megyei ifjúsági szervezetének elnöke. Az LMP színeiben Tóth Tamás megyei elnök méretheti meg magát. Információink szerint a baloldali pártok (MSZP, DK) még az előző héten is huzakodtak egymással, a jelöltállításra az országos pártpolitika – a szocialisták és Gyurcsány Ferenc DK-elnök vitái – is hatással vannak. Az Együtt külön indul, ők hétfőn mutatják be jelöltjüket.

A Helyi Választási Bizottság által korábban közzétett menetrend szerint április 3-ig állíthatnak jelölteket az indulni szándékozó szervezetek. Mint arról korábban beszámoltunk, az időközi választást Danku Attila (Fidesz–KDNP) január 14-én bekövetkezett halála miatt kellett kiírni.

HBN–SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában