Helyi közélet

2017.02.28. 12:36

Odaégett a vacsora Debrecenben, lángra kapott az avar a Hortobágyon

Hajdú-Bihar - A hétvége után a hétfőt is az avartüzek uralták.

Hajdú-Bihar - A hétvége után a hétfőt is az avartüzek uralták.

Kémény izzott be hétfő reggel Nyírmihálydiban, egy Temető utcai családi házban. A szakolyi és a nyíradonyi tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet és szüntették meg a dugulást a kéményben. A lángok nem terjedtek tovább, személyi sérülés nem történt.

Még aznap délelőtt a debreceni Blaháné utcába riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat, mivel egy idős személy nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók az ajtó felnyitásával engedték be a mentőket, akik ellátták a sérültet.

A hétvége után újra a debreceni Ezüstmoha utcára szólította a feladat hétfő kora délután a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. A felgyűlt talajvíz körbevett egy házat, amit a tűzoltók egy szivattyú segítségével távolítottak el.

Útra dőlt egy fa Hajdúsámson és Hajdúhadház között hétfő délután. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmi akadályt.

Öthektárnyi cserjés égett délután a 4. számú főút mellett, Hajdúhadház külterületén. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vezetésével a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűz nem veszélyeztette a lakóházakat, kár nem keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn öt további avartűzesettel kellett megküzdenie a megye tűzoltóinak. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókkal két tűznél avatkoztak be, az egyeki önkormányzati tűzoltók szintén két alkalommal oltottak, míg a balmazújvárosi hivatásos tűzoltókat a Hortobágyra riasztották egyszer avartűz miatt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két személygépjármű ütközött késő délután a 42. számú főút ötvenhetedik kilométerszelvényén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd feszítő-vágó berendezéssel kiszabadították az egyik gépkocsiba szorult utast. A mentők két sérültet szállítottak kórházba. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott.

Este füstöt jeleztek Debrecenben, egy Darabos utcai társasházból. A debreceni hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával átvizsgálták az épületet, amely során megállapították, hogy a füst forrása egy második emeleti lakásban történt ételleégés volt. A tűzoltók az épületet átszellőztették, az eset során személyi sérülés nem történt.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában