Helyi közélet

2017.01.09. 12:44

Szabad fogás, nem kabátlopás

Debrecen - „<em>Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet</em>” – ez a mottója annak a kezdeményezésnek, amelyet civilek hirdettek meg azzal a céllal, hogy a hidegben fagyoskodóknak segítsenek.

Debrecen - „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” – ez a mottója annak a kezdeményezésnek, amelyet civilek hirdettek meg azzal a céllal, hogy a hidegben fagyoskodóknak segítsenek.

Az akció Debrecenben is gyökeret vert, a városban az Aranybika és a Csokonai Színháznál is találhat magának téli ruhaneműt, aki abban hiányt szenved, illetve akaszthat kabátot, aki segíteni szeretne. Utóbbinál a teátrum színészei, képünkön éppen Dánielfy Zsolt és Rózsa László színművész helyezett el egy kabátot.

Az akció közösségi oldalának tanúsága szerint az országban már száz helyen található szabadfogas – ez a kezdeményezés neve is –, a főváros és Debrecen mellett például Nyíregyházán és Miskolcon is segítenek ily módon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában