Helyi közélet

2016.11.24. 13:02

Hazatérhet a belvárosban magát mutogató férfi

Debrecen - A bíróság döntése nem jogerős, miután az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés érdekében fellebbezett.

Debrecen - A bíróság döntése nem jogerős, miután az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés érdekében fellebbezett.

Bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásból, délben azonban szabad emberként távozhatott a bíróságról az a férfi, aki júliusban járókelők, köztük gyerekek előtt mutogatta magát, a szemük láttára végzett önkielégítést biciklizés közben. A Debreceni Járásbíróság határozatát sírva hallgató férfit öt évre felfüggesztve egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.

A vádlott (T. István Csaba) július végén délelőtt tette le a munkát, utána több kocsmában is megfordult. Már estére járt az idő, amikor a Piac utcán tekert, s nemi vágyainak engedve az amerikai gyorsétterem közelében magát mutogatva, szeméremsértő módon önkielégítésbe kezdett. T. kis idő elteltével a Nagytemplom irányába indult el, majd a Csapó utca sarkán lévő szökőkútnál folytatta az onanizálást. Ott futott össze egy nővel, aki két gyermekével – az egyik egy 11 éves kislány – arra sétált. Amikor a vádlott észrevette őket, feléjük integetett, a nő befogta a gyermek személt. A férfi biciklijével utánuk eredt, de végül csak elhaladt mellettük. Később a rendőrök a Homokkerti felüljárónál fogták el.

A tárgyaláson kiderült: a vádlott beismerő vallomást tett. Ezt, illetve egészségügyi állapotát dr. Fejes Sándor tanácsa enyhítő körülményként értékelte. Nem tudott viszont eltekinteni attól, hogy tette idején T. István Csaba ittas volt, s hogy korábban két alkalommal is felelnie kellett szeméremsértés miatt. A büntetés kapcsán a bíró kiemelte: az a társadalom védelmét szolgálja, az öt éves felfüggesztés pedig azt, hogy a férfit elrettentse az újabb bűnismétléstől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában