Helyi közélet

2016.10.24. 09:30

„Vérkörbe” hívják újra az egyetemistákat

Debrecen - Jótett helyébe jót várj! – megtapasztalhatja a népmesei bölcsességet a Debreceni Egyetem minden hallgatója, aki eljön vért adni a Veres Péter Kollégiumba október 26-án 8.00 és 14.30 között.

Debrecen - Jótett helyébe jót várj! – megtapasztalhatja a népmesei bölcsességet a Debreceni Egyetem minden hallgatója, aki eljön vért adni a Veres Péter Kollégiumba október 26-án 8.00 és 14.30 között.

Féláron léphet be a november 26-i Gólyabálra a Debreceni Egyetem hallgatói közül, aki jelentkezik vért adni szerdán, október 26-án 8.00 és 14.30 között a Veres Péter Kollégiumban (Böszörményi út 140-142.), itt tartják meg a XI. Országos Felsőoktatási Véradóverseny következő ’vérkörét’.

– Jótett helyébe jót várj! – mondják a vöröskeresztesek és e véradás megszervezésében segítő karok Hallgatói Önkormányzata a diákoknak, hiszen aki jelentkezik vért adni, megkapja a névre szóló 50 százalékos kedvezménykupont a novemberi bálra. E jótettel jobb esélyhez juttatja anyaintézményét, a Debreceni Egyetemet, a véradóversenyen. Így függnek össze a magyar népmesék és a verseny, de van más is: a véradással segít három ismeretlen beteg embertársán az ifjú donor, hiszen egy egység vérből három életmentő, gyógyító vérkészítmény lesz. A vöröskeresztesek ezért hangsúlyozzák, hogy a véradók hősök.

A harmadik jót magával teszi a véradó: más körülmények között költséges egészségügyi szűréseken (többek között hepatitisz-, HIV-, szifiliszszűréseken) esik át az általa leadott vér.

Hogy el ne essen mindettől a jótól, a szervezők kérik, hogy a véradásra személyi igazolványával, lakcím- és TAJ-kártyájával érkezzenek az egyetemisták, fogyasszanak bőségesen folyadékot és étkezzenek a napszaknak megfelelően.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában