Helyi közélet

2016.10.25. 13:51

Csak ülünk és ülünk

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ülésbetegség: Ha sokat ül és fáj a dereka, lehetséges, hogy ön is ezzel küzd.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ülésbetegség: Ha sokat ül és fáj a dereka, lehetséges, hogy ön is ezzel küzd.

Tapasztalataim szerint az ülés okozta fájdalmak esetében hatásos segítség a funkcionális gyógy­tornával kombinált aktív fájdalomcsillapítás terápia. Ez egy olyan komplex eljárás, amelynek során az ízületek köré szteroidmentes hatóanyagot fecskendezünk, amely megszünteti a fájdalmat és a gyulladást. Az erre ráépülő gyógytorna segítségével visszaállítjuk az izmok-inak-szalagok statikai és dinamikai egyensúlyát és a megfelelő mozgásfunkciókat – osztja meg tapasztalatait dr. Arnold Dénes fájdalomspecialista.

– Természetesen életmódunkkal is sokat tehetünk panaszaink javulásáért. Ha figyelünk a súlykontrollra, a megfelelő folyadékfogyasztásra, ha heti háromszori testmozgásra is időt szakítunk, valamint megtanuljuk kezelni a mindennapi stresszt, például a jógával vagy a relaxációval, sokat tehetünk állapotunk javulásáért. Ilyen esetben az izomlazító gyógymasszázs is nagy segítségünkre lehet. A túl sok ülés, a mozgásszegény életmód számos krónikus betegség kiváltó oka lehet, és nagyon gyakran ez tehető felelőssé különböző mozgásszervi betegségek kialakulásáért is. Nagyon sokan fordulnak orvoshoz a túl sok ülés okozta fájdalmakkal. Főleg a derék alsó szakaszának fájdalma okoz gondot, amely egyértelműen az irodai széken való helytelen pozícióban és hosszú ideig tartó üléssel hozható összefüggésbe, ami a mindennapokat igencsak megkeseríti.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában