Helyi közélet

2016.09.29. 13:08

Dulakodásba torkollott az MSZP tájékoztatója

Debrecen - Molnár Gyula MSZP-elnök beszédét füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg jobboldali aktivisták.

Debrecen - Molnár Gyula MSZP-elnök beszédét füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg jobboldali aktivisták.

A népszavazástól való távolmaradásra buzdító transzparensek előtt tartott sajtótájékoztatót Molnár Gyula, az MSZP elnöke Debrecen főterén. Beszédét ellentüntetők hangos füttyszóval, illetve bekiabálással igyekeztek megzavarni. – A kormány 3,9 milliárd közpénzből finanszírozta azt a tájékoztató kampányt, amely világosan más üzenetet közvetít az emberek felé. Felszólítom a kormányt, hogy nyilatkozzon a szavazás jogi következményeiről – mondta, hozzátéve, mihamarabbi választ várnak arra is, hogy a kormány milyen célra kívánja felhasználni az emberek voksait. A pártelnök arra kérte a választókat, ne menjenek el szavazni, mivel – magyarázta – ez az egyetlen módja annak, hogy a voksokat ne hamisítsák meg. – Gyűlöletkampány folyik, amiből mi nem kérünk! – jelentette ki. A politikus szavai csak olajat jelentettek a tűzre, több tüntető egyet nem értésének adott hangot. –„Hazaárulók! Ti folytattatok gyűlöletkampányt 2004-ben!” – vágtak vissza füttykoncert és a népszavazást támogató szórólapok lengetése kíséretében, utalva a kettős állampolgársági népszavazásra. Munkatársaink tanúi voltak annak is, hogy oldalt, ahol az ellentüntetők plakátot tartottak, lökdösődés, dulakodás alakult ki.

A történtek miatt a résztvevők kihívták a rendőröket. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt egy személyt igazoltattak és előállítottak. Az események tisztázása jelenleg is tart – írták –, a rendőrség vizsgálja, hogy történt-e súlyosabb jogsértés.

HBN–MF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában