Helyi közélet

2016.08.16. 13:54

Sportparkokat, tej- és húsüzemet építenének Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Határidős feladatok, pályázatok okán rendkívüli ülést hívtak össze.

Hajdúböszörmény - Határidős feladatok, pályázatok okán rendkívüli ülést hívtak össze.

A város önkormányzata még márciusi ülésén döntött a települési önkormányzatok rendkívüli költségvetési támogatására kiírt pályázat benyújtásáról. Mivel e forrás – az indoklás szerint – elsősorban működési jellegű lejárt szállítói tartozások rendezésére szolgál, tehát bevételi kiesés nem kezelhető belőle, elutasították a pályázatot. Így most a szeptember 30-i határidőig ismét benyújtják azt, az utóbbi jogcímen - döntöttek a képviselők.

Ügyelnek az ügyeletre

A háziorvosok és házi gyermekorvosok feladatellátási szerződéseinek módosításáról szóló határozat is többször napirenden volt már, konkrétan az orvosi ügyelet kérdése. Mivel egy ideje külső céget bízott meg az önkormányzat az ügyelet ellátásával (július 1-től öt évig ismét ez a felállás), az azt megszervező egészségügyi szolgáltatónak ehhez hozzájárulást fizetnek a háziorvosok havi 30 ezer forint összegben. Az önkormányzatnak viszont szüksége volt egyfajta „biztosítékra”, vagyis rögzíteni kívánták, a helyi orvosok milyen feltételek mellett lépnek be, ha az ellátó céggel valamilyen okból megszűnne az együttműködés. Több finomítás után megszületett a megegyezés.

A folyamatban lévő pályázatokról is tárgyaltak a városatyák. Részt vesznek például a Nemzeti Szabadidős–Egészség Sportpark Programban, mert köztéri testedző eszközöket szeretnének. Az igényelhető sportparkok és futókörök száma a település lakosságszámától függ, Hajdúböszörmény esetében hét sportparkra és kettő futókörre lehet támogatást igényelni. A Városi Sportközpont, a Győrössy-kerti, a Karap Ferenc utcai, a Weszprémy utcai lakótelepen, valamint a hajdúvidi Váci Mihály utcai sporttelepen és a Középkerti Általános Iskolánál képzelik el ezeket.

Tejüzem és húsüzem létesítését tervezte be a város az idei beruházási célú közfoglalkoztatási programokba. A közbeszerzési eljárások megindításához szükséges ajánlattételi felhívás megjelentetéséről kellett ehhez dönteniük. Az üzemek egyébként a vágóhíd közelében épülnének fel azzal a céllal, hogy az alapanyagtól a végtermékig közvetítők nélkül tudjanak terméket előállítani.

Megvennék a „földet”

Végezetül a Hajdú tanya állami tulajdonú ingatlanaira vonatkozó vételi ajánlat megerősítése is napirendre került. A város korábban megkereste a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy megszerezze az önkormányzati tulajdonú felépítmények alatti állami tulajdonú földterületek tulajdonjogát a Hajdú tanyán. Az önkormányzat az elmúlt években számos beruházást valósított meg ott a közfoglalkoztatás keretében, és tervez is még hasonlókat, ezért indokolt az ingatlanok tulajdoni viszonyainak rendezése. További tárgyalások szükségesek – derült ki –, mert míg az önkormányzat 23 millió forintot különített el erre a vásárlásra, a földalapkezelő 71,2 millióra értékelte a szóban forgó ingatlanokat.

HBN–BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában