Helyi közélet

2016.07.08. 19:05

Köszöntötték a Kösöntyű-nyerteseket

Debrecen - Tárlatnyitó foglalatban hirdették ki a pályázat „ékköveit”.

Debrecen - Tárlatnyitó foglalatban hirdették ki a pályázat „ékköveit”.

Bőrből, papírból, drótból és egyéb fémekből is készült ékszer az idén harmadik alkalommal meghirdetett Kösöntyű pályázatra. A Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házának a megmérettetéssel célja, ráirányítani a figyelmet a természetes anyagokra, illetve arra, hogy a klasszikus gyöngyfűzéssel alkotott ékek mellett számtalan más anyagot fel lehet használni az ékszerkészítéshez. Az első évben csupán Debrecenből pályáztak, mára a megye határain kívül is népszerűvé vált a verseny, Szentendréről, Budapestről és Szolnokról is érkeztek művek. Huszonnégy alkotó, 30 pályaművet adott be.

A zsűri főként ékszerészekből áll, akik nem csupán a munkák szépségét, de viselhetőségét, technikai megoldásait is értékelte. A 2016. évi Kösöntyű III. pályázat nyerteseinek nevét pénteken hirdették ki a Tímárházban. Az ünnepi eseményre Faragó Tímea ékszerkészítő kiállításának megnyitója adott alkalmat. A Kösöntyű II. 2015. évi nyertesének tárlata augusztus 26-ig tekinthető meg.

HBN


2016-os nyertesek:

1. Estók Gábor drót ékszer

2. Szepesi Zsuzsa faékszer

3. Liget Ervinné sujtás ékszer

Különdíj: Lócska Orsolya drót ékszer és Udvarhelyi Piroska kerámia ékszer

Közönségdíjas: Liget Ervinné sujtás ékszere(összesen 1969 db Facebook - szavazatból 353-at kapott)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában