Helyi közélet

2016.05.27. 16:44

„Pallagról indultam”

Debrecen - Egykor Pallagon végzett sikeres szakemberek motiválták pénteken a diákokat az iskola 75. jubileumi tanévének záróeseményén.

Debrecen - Egykor Pallagon végzett sikeres szakemberek motiválták pénteken a diákokat az iskola 75. jubileumi tanévének záróeseményén.

A 2015/2016-os tanévet a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma az ünnepi tanévnek szentelte. Rendeztek mások mellett vers- és prózamondó versenyt, környezetvédelmi konferenciát, fotópályázatot, jubileumi ballagást, az ünnepségsorozat záróakkordjaként pedig május 27-én, pénteken "Pallagról indultam" címmel szakmai fórumot.

- Az volt a célunk, hogy példaképeket állítsunk a diákok elé, bemutassuk, milyen sikereket értek el, milyen életutat jártak be, akik egykor Pallagról indultak, és ezzel is motiválják a ma ifjúságát – emelte ki Kovács Árpádné Molnár Judit intézetvezető a rendezvény megnyitóján.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára ugyancsak az intézmény egykori diákjaként köszöntötte a jelenlévőket.

- Három évtizeddel ezelőtt más világ volt, a rendszer is más volt, csak a tudás marad változatlanul értékes. Az agráriumban is napról napra változnak a technológiák, de a Pallagon szerzett tudás megmarad, és jó alapot jelent, amire felépítheti bárki az életét. Az, hogy itt vagytok, életetek legjobb döntése – jelentette ki az államtitkár.

A fenntartó Debreceni Egyetem nevében Bartha Elek rektorhelyettes szólt a fiatalokhoz. Elmondta: a szakmai fórum kiváló alkalom arra, hogy a jelenlegi és egykori diákok közvetlenül beszélgethessenek egymással. A Debreceni Egyetem hazánk legszélesebb képzési palettáját nyújtó intézménye, amely jelen van az oktatás-nevelés minden szintjén az alapfoktól a doktori programig. A Balásházy ebből a szempontból egyedülálló, hiszen egyszerre gyakorlóiskola és egyszerre az az intézmény, ahonnan egyenes út vezethet az egyetemre. A rektorhelyettes reményét fejezte ki, hogy minél több diákot fogadgat falai közé az egyetem.

A szakmai fórumra az iskola 22 egykori hallgatója látogatott el és tartott előadást a tanulóknak. A rendkívüli tanítási napon hét tanteremben kínálkozott lehetőség a párbeszédre a lótenyésztéstől a természetvédelmen át a sportig.A sportszekció meglepetésvendégeként Dombi Tibor labdarúgó beszélt sikeres pályájáról. Leszögezte: a futballhoz szenvedély és alázat is szükséges. Úgy véli, az ő fiatalkorában 20-30 évvel ezelőtt még nem volt annyi szabadidős és szórakozási lehetőség, ami elterelte volna a figyelmét a futballról. Jó tanácsként azt javasolta a középiskolásoknak: az a legfontosabb, hogy szeressék, amit csinálnak, ez minden szakmára igaz.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában