Helyi közélet

2016.05.26. 17:47

Éhségsztrájkba fogott, úgy tűnik, nem hiába

Debrecen - Az érintett cég vezetője közölte, gyorsan szeretné rendezni a mindenkinek kellemetlen helyzetet.

Debrecen - Az érintett cég vezetője közölte, gyorsan szeretné rendezni a mindenkinek kellemetlen helyzetet.

Három hetet dolgozott az embereivel összesen 600 ezer forintért egy debreceni cégnél, ahol külföldi piacra szánt édességet csomagoltak, a pénzéhez azonban csütörtökig nem jutott hozzá – ezért kezdett éhségsztrájkba szerda reggel Kiss Miklós hajdúböszörményi vállalkozó a Balmazújvárosi úton. Annál az üzemnél, amely tulajdonosa Kiss Miklós szavai szerint több mint 60 napja tartozik a fizetséggel.

– Komoly összegű jelzáloghitelt kell törlesztenem, két hónapja nem fizettem, ha most sem tudok, a harmadik hónapban, elveszítem a házamat. Soha nem voltam tehetetlen ember, szégyellem is, hogy ilyesmit teszek, de nem tudtam más eszköz nyúlni – válaszoltak érdeklődésünkre, s kérdésünkre elmondta: a kilencvenes évek óta vállalkozó, de jogi úton még sohasem sikerült tartozás rendezését kikényszerítenie. Csütörtök délelőtt azt mondta a Naplónak, hogy egy napja se nem evett, se nem ivott, s az sem érdekli, ha ott hal meg, „a mentő viszi el vagy a halottaskocsi”.

Legkésőbb pénteken

Megkerestük az érintett vállalkozót, akit elismerte, hogy Kiss Miklósék elvégezték a szóban forgó munkát. – Már akkor tájékoztattuk, hogy azonnal nem tudunk fizetni. A múlt héten sms-ben jeleztem a számára, hogy május 26-án, azaz csütörtökön valószínűleg rendezni tudjuk a számlát. Erre most ez tette… Áprilisban benyújtott a cégünkhöz egy készpénzes számlát, mi azonban átutalással szerettünk volna fizetni. Ezzel együtt ma, legkésőbb pénteken mindenképpen szeretném ezt rendezni, hiszen ami történt, az számomra is kellemetlen – hangsúlyozta Kiss Miklós partnere.

Frissítés:

Kiss Miklós csütörtökön délután szerkesztőségünknek jelezte: partnere tartotta a szavát és a pénz nagy részét már a mai napon kifizette a számára. A nézeteltérés így valószínűleg békésen véget ér – mindenki örömére.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában