Helyi közélet

2016.01.11. 08:25

Örök élményt hagyott követőire - Újra túrával emlékeztek Dombi Imrére

Nyíregyháza - A túrázás mesterségét is tanította a neves természetjáró, ma is sokan emlékeznek rá.

Nyíregyháza - A túrázás mesterségét is tanította a neves természetjáró, ma is sokan emlékeznek rá.

Noha az elmúlt években előfordult, hogy 150-en is összegyűltek a Dombi Imre-emléktúrára, idén 26-an emlékeztek az egykori legendás túrázóra, pedagógusra a Köztemetőben található síremlékénél. A résztvevők azt követően a várostól északra található erdő felé indultak Kovács Kálmán túravezető irányításával. A túrázók többsége az időjárás miatt Pallagig ment, hárman azonban Bocskaikertig folytatták útjukat, ahol 13 kilométeres gyaloglás után egy tál gulyás mellett melegedtek meg – mondta el a túravezető.



Hogyan haladjanak

Hangsúlyozta, Dombi Imre (1921–1988) alakja példa lehet minden természetjárónak. Az egykori 109-es Szakmunkásképző Intézet (mai Baross Gábor Szakképző) oktatója volt, a diákoknak rendszeresen szervezett különvonatos utakat, s ahhoz kapcsolódóan túrákat az ország különböző tájaira. 1978 és ’88 között a Debrecen Városi Természetjáró Szövetség elnöke volt. Telente is rendszeresen szervezett természetjáró akadályversenyeket, túrákat. Tanítványainak azt is megmutatta, hogyan kell mélyreható-oldalazó lépésekkel haladni a jeges hegycsúcsokon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában