Helyi közélet

2016.01.09. 15:56

47 ezret zsákmányolhatott a Derék utcai fegyveres rabló

Debrecen - Dicséretben és tárgyjutalomban részesítették azt a két debreceni férfit, akik szerda este a Derék utcai fegyveres rabló nyomába eredtek, és a feléjük leadott lövések ellenére is leteperték a 37 éves derecskei férfit.

Debrecen - Dicséretben és tárgyjutalomban részesítették azt a két debreceni férfit, akik szerda este a Derék utcai fegyveres rabló nyomába eredtek, és a feléjük leadott lövések ellenére is leteperték a 37 éves derecskei férfit.

Pénteken dr. Gyurosovics József dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly altábornagy köszönetét tolmácsolta nekik, kiemelve rendkívüli bátorságukat, és ő adta át a jutalmat, ami – információink szerint – egy-egy nagy értékű óra volt. A férfiak, akik nem kívántak a nyilvánosság elé állni, elmondták, miután észlelték, hogy egy rablás közepébe csöppentek, kötelességüknek érezték, hogy az elkövetőt elfogják.

Szintén pénteki fejlemény, hogy a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Megerősítést nyert az az információnk is, miszerint a rabló által szerzett pénz nem érte el az 50 ezer forintot. A rendőrség által közölt fotó tanúsága szerint 47 ezer forintot zsákmányolhatott. Mint megírtuk, a férfi kapucnival és maszkkal a fején próbálta kirabolni az ABC-t. A gáz-riasztó pisztolyt az eladóra fogta, így követelte a bevételt. Menekülés közben több lövést is leadott az őt futva és autóval üldözők felé. Fegyveres rablásért 5–10 év börtönbüntetést is kaphat.

HBN–SZZSL


Debrecen - A bíróság elrendelte annak a 37 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy élelmiszerboltot Debrecenben, a rendőrség pedig megköszönte az őt feltartóztató két debreceni férfinak a nem mindennapi bátorságot.


Debrecen - A szakemberek szerint bátor, de kockázatos cselekedet volt a rablók után eredni, hiszen még az elkövető sem tudhatja, mit hoz ki belőle a stressz.


Debrecen - A bátor vásárlók eredtek a támadó nyomába, akit a lövések ellenére letepertek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában