Többször lőtt, mégis utolérték – Előzetesben a Derék utcai rabló

Akt.:
Fegyveres rablás a Derék utcán
Fegyveres rablás a Derék utcán - © Fotó: Matey István
Debrecen – A bíróság elrendelte annak a 37 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy élelmiszerboltot Debrecenben, a rendőrség pedig megköszönte az őt feltartóztató két debreceni férfinak a nem mindennapi bátorságot.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást B. Lászlóval szemben.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2016. január 6-án 21 óra 10 perc körüli időben egy kapucnit, maszkot és síszemüveget viselő férfi bement egy, a Derék utcában található élelmiszerüzletbe, ahol egy fegyvert vagy annak utánzatát az eladóra fogta, amivel megfenyegette és a bevételt követelte. A megrémült nő a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő pénzt a férfinak, aki ezután a bolt ajtaját kinyitotta, amelyen éppen akkor ment be két férfi. A támadó ezt látva a helyszínről elmenekült.

Az eladó a két vásárlótól kért segítséget, akik azonnal a rabló után szaladtak. A menekülés során az elkövető körülbelül több méter távolságból lövéseket is leadott az őt követő két férfi felé. A férfiak a saját testi épségüket kockáztatva tovább követték a gyanúsítottat, akit elfogtak és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartottak.Az esetről történt bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves derecskei férfit, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A helyszíni szemle során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert és az eltulajdonított készpénzt.

Gyanúsítotti kihallgatásán B. László a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2016. január 8-án elrendelte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Nem maradt el a rendőrök köszönete

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az országos rendőrfőkapitány köszönetét tolmácsolta annak a két debreceni férfinak, akik rendkívüli bátorságról tettek tanúbizonyságot.

Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány dicséretben és tárgyjutalomban részesítette azt a két debreceni lakost, akik kiemelkedő segítséget nyújtottak egy rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi elfogásában. Az elismerést Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya 2016. január 8-án adta át a két férfinak, akik megköszönték a tárgyjutalmat és elmondták, hogy állampolgári kötelességüknek érezték, hogy a bűncselekmény elkövetőjét elfogják és átadják a nyomozóhatóság részére.


Ezt tegye, ha rablásba keveredik – A hőst a halottól egy töltény választhatja el
A szakemberek szerint bátor, de kockázatos cselekedet volt a rablók után eredni, hiszen még az elkövető sem tudhatja, mit hoz ki belőle a stressz.

hirdetés