Fegyverrel raboltak ki egy boltot Debrecenben

Akt.:
Fegyverrel raboltak ki egy boltot Debrecenben
© Fotó: Matey István
Debrecen – A bátor vásárlók eredtek a támadó nyomába, akit a lövések ellenére letepertek.

Fegyverrel rabolt ki egy férfi egy élelmiszerboltot a debreceni Derék utcán szerda este 9 óra után – értesült a Hajdú-bihari Napló. A rabló a napi bevételt követelte az eladótól, aki a fenyegetés hatására átadta azt.

Idő közben azonban két vásárló lépett az üzletbe, erre a fegyveres elmenekült a helyszínről. Az eladó ekkor a segítségüket kérte, így a két középkorú férfi a nyomába eredt. Egyikük az autójával követte, társa pedig futva. Úgy tudjuk, mintegy 150 méter után viszont az elkövető szembe fordult üldözőivel, és egy lövést adott le az autó és egyet a futó férfi irányába. Végül a közeli szervizúton érték utol, ahol sikerült leteperniük, s visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. Egyébként forrásaink szerint gázriasztó-fegyver volt a rablónál, aki egy 37 éves derecskei férfi.

Dr. Dobó Dénes főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a rablás során személyi sérülés nem történt. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit viszont kórházba szállították, mert elesett, ezt követően állítják elő.

HBN-SZZSL

 
hirdetés