Helyi közélet

2015.11.11. 07:45

Megnyílt Debrecen első kutyafuttatója

Debrecen - Ha igény lesz rá, a város megfontolja az új futtató építését.

Debrecen - Ha igény lesz rá, a város megfontolja az új futtató építését.

A napokban használatba vették Debrecen első kutyafuttatóját a város ebtulajdonosai. A már régen meglévő igényeket kielégítendő, a debreceni önkormányzat a Görgey utca 6. szám alatt, egy használaton kívüli, lekerített salakos kézilabdapálya átalakításával valósította meg a futtatót a város költségvetéséből, közel 1 millió forint ráfordításával. Újabb futtató kialakítását egyelőre nem tervez az önkormányzat, ám ha igénylik a kutyatulajdonosok, a városvezetés ismételten megvizsgálja a kérést. Az új futtató létrehozásának költsége több millió forint lehet. Ez nagyban függ a kijelölt terület nagyságától.

A létesítésnél több szempontot figyelembe kell venni: például ne legyen túlságosan közel a lakóházakhoz, nagyobb, körbekeríthető zöldfelület álljon rendelkezésre, továbbá azt ne szeljék át utak, járdák. A kutyatulajdonosok jelenleg az állattartás szabályainak betartásával sétáltathatják több, erre alkalmas helyen is kedvenceiket anélkül, hogy ezek hivatalosan kijelölt és körbekerített kutyafuttatók lennének – válaszolta kérdéseinkre a polgármesteri hivatal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában