Helyi közélet

2015.10.07. 17:54

„Mindenkinek mást üzen egy-egy kép”

Debrecen - November 7-éig láthatók Demeter Attila fényképei a Plázában.

Debrecen - November 7-éig láthatók Demeter Attila fényképei a Plázában.

Diáktárlat keretén belül mutatkozik be Demeter Attila, aki 2015 februárjában érkezett Magyarországra az Európai Önkéntes Szolgálat által Sepsiszentgyörgyről. A fiatal művész elmondása alapján saját „megvilágosodás” után kezdett el a fotózással komolyabban foglalkozni, és szerencsére szakmabeli fotós ismerősei csak támogatták ebben a döntésében. Autodidakta módon képzi magát, hiszen úgy gondolja, szakszerű oktatás nélkül is meg tudja látni a szépet és megragadni a pillanatot, amit meg kell örökítenie. Kedvenc témája a „street art” fotózás és inspirálóan hat rá Robert Capa művészete. A jövőben is szeretne a fotózással foglalkozni, minél több embert megismerni a szakmában.

A kiállításon a képei cím nélkül szerepelnek: – Nem akartam befolyásolni a látogatókat, hiszen ezeknek a képeknek mindenkinek más mondanivalója van. Személyes kedvencem egy unalmas, esős délutánon készített kép – mondta az ifjú fotós.

Demeter Attila képeit november 7-ig a Debrecen Plazában lévő emeleti irodában lehet megtekinteni.

HBN–VK



Már hagyomány

A KÖZ-Pont Ifjúsági Szervezet által szervezett Diáktárlat egy folyamatosan visszatérő kiállítási lehetőség fiatal alkotóknak, művészeknek. A Géniusz Klub Tehetségkutató Program célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a tehetséges alkotó- és előadóművészekre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában