Helyi közélet

2015.09.23. 17:27

Átadták a fürdőkert új beruházásait Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A sportpálya és a víztorony közelében található az egykori fürdőkert a településen, amely arról kapta a nevét, hogy 1875-től eredetileg kádas fürdőként működött.

Hajdúböszörmény - A sportpálya és a víztorony közelében található az egykori fürdőkert a településen, amely arról kapta a nevét, hogy 1875-től eredetileg kádas fürdőként működött. Később az úttörőház, a nyári napközi és több program, például a KOTTA fesztivál is ott kapott helyet a teniszpálya mellett. A településen élők mindig ragaszkodtak a helyhez, különösen mióta modern játszótérrel bővült. Már csak egy korszerű szálláshely hiányzott, ami ebben az évben megvalósult.

Pályázat keretében, összesen 313 millió forintból – amelyből 125 millió forint az önerő – ötvennégy férőhelyes ifjúsági szállót, valamint ahhoz kapcsolódó, százötven fő kiszolgálására alkalmas vendéglátóegységet építettek. Konyári Anett projektmenedzser elmondta, a Hajdúböszörményi Vagyonkezelő Zrt. munkatársai írták meg a pályázatot, amit aztán a TÖMB 2002 Kft. nyújtott be 2012 augusztusában. Az uniós és hazai támogatással megvalósuló új, „C” kategóriás ifjúsági szállóhoz és vendéglátó egységhez szabadidős és sporteszközöket is beszereznek. Kiss Attila polgármester a szerdai átadó ünnepségen üdvözölte a pályázati sikert. Elmondása szerint a beruházást indokolja, hogy több vendégtől is érkezett visszajelzés a fejlesztésre vonatkozóan, illetve az elmúlt években nem jutott felújításra. Továbbá ezentúl a sportközpontba érkezőknek is tudnak szállást biztosítani a közelben. Az új szálló főként sportolókat és fiatalokat, pihenni és szórakozni vágyókat vár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában