Helyi közélet

2015.08.21. 19:01

Itt a péntek, címszavakban

Debrecen - A péntek úgy döntött, hogy a balesetekre és a virágkarneválra húzza fel saját magát, de azért ezeken kívül is történt még jó pár fontos esemény. Nézzük, hogy pontosan mi.

Debrecen - A péntek úgy döntött, hogy a balesetekre és a virágkarneválra húzza fel saját magát, de azért ezeken kívül is történt még jó pár fontos esemény. Nézzük, hogy pontosan mi.


Felborult egy személygépkocsi Nagyrábé és Bakonszeg között péntek délután, Mentőhelikoptert küldtek a balesethez.


Összeütközött két autó a Hajdúszovát és Debrecen közötti útszakaszon, az Ebes felé vezető bekötőút kereszteződésénél.


Közel tizenötezren zárták pazar show-val a nemzeti ünnepet. A Nagyerdei Stadion felázott füvéről ugyan a virágkocsikat súlyuknál fogva kitiltották, ám a kecses hazai és külföldi táncosok, és az énekesek, mesélők – összesen kétezren – impozáns gálaműsorral szolgáltak rá az érdeklődők tapsára.


Az eddig hibátlan mutatóval rendelkező zöld-fehér alakulat érkezik a Nagyerdei Stadionba.


Idén is a nagyközönség döntött abban, hogy melyik a legszebb virágkocsi. A szavazók szerint ebben a kategóriában a Katolikus újjászületés, a Szent Anna Plébánia kompozíciója volt a legszebb. A művészeti csoportok versenyében fej-fej mellett végzett győztesként a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület és az R’n’B Dance Team.


A hősöket, Grabovszkyval az élen, és a kalózhajót mintázó kocsik voltak a kedvencek, de a fellépők előtt is mindenki megemelte képzeletbeli kalapját.


Lengyel, cseh, francia, olasz és ciprusi csoport is színesítette a karneváli felvonulást.


Folyás mellett a helyi vadászok tetten értek két férfit, akik engedély nélkül kilőttek egy őzbakot. A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a velük szemben folytatott nyomozást.


Ipar, kereskedelem, befektetés, a nemek közötti egyenlőség és környezetvédelem – mind szerepelnek abban a testvérvárosi megállapodásban, amelyet csütörtökön írt alá Braulio Álvarez Antonio Jasso, Toluca vezetője, illetve dr. Papp László, Debrecen polgármestere.


Az időjárás estére már megkegyel- mezett a virágkarnevál közönsé- gének, szerencsére az eső nem szólt közbe, és megtarthatták a tűzijátékot az Egyetem téren. Megmutatjuk, mit veszíthettünk volna akkor, ha az időjárás meggondolja magát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában