Sport

2014.01.17. 13:57

Végigette az ünnepeket Brazíliában

Létavértes - A kapus Szécsi Gergő több mint egy hónapot töltött el vendégségben Viniciuséknál.

Létavértes - A kapus Szécsi Gergő több mint egy hónapot töltött el vendégségben Viniciuséknál.

December elejétől január közepéig nyaralt Porto Alegrében a Létavértes 24 éves kapusa, Szécsi Gergő. A labdarúgó brazil csapattársa, Vinicius Galvao meghívásának tett eleget, s mint mondta, egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

Steak és bab

– Jó barátok lettünk Vinivel és a testvérével, Felipével, s a nyáron felvetették, menjek el hozzájuk a téli szünetben – mondta a Naplónak Szécsi. – Novemberben megvettem én is a repülőjegyet és december 9-én elrepültünk Dél-Amerikába. Az első két hétben csak utaztunk a környéken, több pontján is jártunk az óceánpartnak, lebilincselő látvány volt, amilyen a környékbeli tengereken sehol sem tapasztalható. A másik fő programunk az evés volt, nagyon ízlenek nekem az ottani ételek, a csodás steakekkel és a különleges ízű fekete babbal nem lehet betelni. Naponta négyszer-ötször is étkeztünk, de a mozgásról sem feledkeztünk meg, gyakran futottunk a parton, vagy fociztunk kicsit a barátokkal kispályán – számolt be élményeiről a játékos.

Szécsiék megnézték a két nagy futballklub, a Grémio és az Internacional stadionjait, s a kapuvédő behatóbban megismerkedett a portugál nyelvvel is. – Elég sok kifejezést elsajátítottam, bár a brazilok olyan pörgősen beszélik a nyelvet, hogy komoly odafigyelést igényel megérteni őket. Ami a helyieket illeti, roppant barátságosak az idegenekkel is és sokkal nyugodtabban, lazábban élnek, mint mi magyarok. Tetszik az ország, mindenképpen vissza akarok térni valamikor Brazíliába.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!