Helyi közélet

2015.05.18. 18:50

Támogatják az egyházmegye kialakítását

Debrecen - A cívisvárosi önkormányzat két Petőfi téri ingatlant – az egykori Hatvani István Kollégiumot, valamint a Kisdebrecen Szállodát – ingyenes használatra bocsátotta a Hajdúdorogi Metropóliának.

Debrecen - A cívisvárosi önkormányzat két Petőfi téri ingatlant – az egykori Hatvani István Kollégiumot, valamint a Kisdebrecen Szállodát – ingyenes használatra bocsátotta a Hajdúdorogi Metropóliának. Az épületek felújítását és az egyházmegye céljainak megvalósítását az eljövendő három év alatt 2,3 milliárd forinttal támogatja a kormány. A megegyezést hétfőn írta alá Kocsis Fülöp metropolita és Orbán Viktor miniszterelnök Debrecenben.

HBN


Debrecen - A Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást ír alá a debreceni városházán Orbán Viktor és dr. Papp László polgármester.


Nyilvános eljárási rendszerben születnek a kormány döntései; egy bizonyos értékhatár felett minden pályázati döntésnek át kell mennie a fejlesztési kabineten - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a kormány döntési mechanizmusait firtató kérdésre hétfőn Debrecenben.


A kormány úgy tekint Debrecenre, mint egy sikertörténetre, egy sikeres Magyarország "zászlóshajójára" - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben.


A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.


A Hajdúdorogi Metropólia megalakításával újabb szilárd pillére született meg a keresztény Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben, miután megállapodást írt alá Kocsis Fülöp érsek-metropolitával hétfőn Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában