Sport

2014.11.07. 15:14

Nem csügged(het) a csatár

Debrecen - Könczei Áron előre tekint, nem szomorú amiatt, hogy a keretszűkítés áldozata lett a válogatottnál.

Debrecen - Könczei Áron előre tekint, nem szomorú amiatt, hogy a keretszűkítés áldozata lett a válogatottnál.Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a péntektől vasárnapig tartó Négy Nemzet Tornáján szereplő 28 fős keretét. (A csapat a dél-koreaiakkal, a lengyelekkel, valamint az olaszokkal találkozik a káposztásmegyeri Jégpalotában.) Az összetartásokon két DHK-s játékos, Könczei Áron és Sijka Dusán is részt vett, ám mindketten a keretszűkítés áldozatai lettek.

Nem adja fel

Könczei már tavaly is eljutott a bő keretig, de ugyanúgy, mint most, előrébb nem jutott.

– Úgy érzem, előbb–utóbb bekerülhetek a válogatottba, ezért a döntést egyáltalán nem élem meg csalódásként. A korongbirtoklásban mindenféleképpen javulnom kell, illetve tovább erősödnöm, mert sokkal nagyobb és gyorsabb ellenfelek várnak bennünket a világbajnokságon, mint amilyenekkel a bajnokságban találkozhatunk – taglalta a 20 esztendős debreceni csatár, aki elárulta, mit gyakoroltak az összetartás alkalmával. – Az edző kitalált egy szisztémát, s jelenleg ennek a begyakorlása zajlik. Ez mindenkinek új dolog, ugyanis a klubcsapatainkban mindenki más formációban játszik.

A magyar válogatott első alkalommal pénteken 19 órától Dél–Korea ellen lép a jégre (tv: Sport1, élő), szombaton a lengyelek következnek, majd a hét utolsó napján Olaszország lesz az ellenfél – mindkét nap 18 órától a SportM élőben közvetíti a találkozót.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!