Helyi közélet

2015.05.16. 12:28

Óriások válláról messze látni

Debrecen - A Debreceni Simonyi Napokat akár országos huszártalálkozóvá lehetne fejleszteni.

Debrecen - A Debreceni Simonyi Napokat akár országos huszártalálkozóvá lehetne fejleszteni.

„Két éve úgy nézett ki, hogy mivel az ötletgazda, Emődi Dániel a munkáját nem tudja folytatni, a Simonyi Napok megszűnnek, de szerencsére akadtak lelkes utódok, akiknek hála tovább él e nemes hagyomány” – fogalmazott a 17. Debreceni Simonyi Napok központi rendezvényeinek megnyitóján Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár intézményvezetője. Szavai szerint nemcsak azokat a hősöket kell látnunk, akik (mint Simonyi óbester) alkottak valami maradandót egy közösségért, hanem azokat is, akik képessé tesznek minket, hogy emlékezzünk rájuk. Kellenek történészek, levéltárosok, könyvtárosok, akiknek a „vállára állva” messzire láthatunk – mondta.

Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a 17. alkalommal megrendezett Debreceni Simonyi Napokat talán érdemes lenne tovább gondolni és akár országos huszártalálkozóvá tenni. Mint mondta, Simonyi óbester nemcsak a harctéren, de a civil életben is bizonyította kiváló képességeit, emlékét számos fasor és épület őrzi mind a mai napig a cívisvárosban. Simonyi óbester tiszteletére a köszöntők után Mazsu János önkormányzati képviselő ültetett emlékfát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában