Helyi közélet

2015.05.28. 10:48

Kiskorú unokaöccsével fajtalankodott

Debrecen - A nagyszülő és a nagybácsi nevelte a négy kicsit, mint kiderült, nem körültekintően...

Debrecen - A nagyszülő és a nagybácsi nevelte a négy kicsit, mint kiderült, nem körültekintően...

Jogerősen is tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság B. István Gáspárt folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt; a másodfokú döntést szerdán hirdette ki a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa, helybenhagyva az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék februárban meghozott ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint B. István Gáspár testvérének négy kiskorú gyermekét a vádlott és annak édesanyja gondozta, felügyelte rendszeresen Tiszacsegén. A vádlott szerette a gyerekeket, közülük is a sértett különösen közel állt hozzá. 2013 őszén átvitte magához a gyermeket, meztelenre vetkőztette, és szexuálisan zaklatta a kisfiút. A gyermek ilyen alkalmakkor mindig édességet kapott a vádlottól, ezért ment el ismét vele a lakására. A kiskorú sértett nem mondta el senkinek a történteket, mert a vádlott megfenyegette, hogy baj lesz belőle, ha bárki is megtudja. A gyermek ezt be is tartotta, hiszen az őt ért szexuális abúzus folytán a vádlott iránt kialakult egyfajta patológiás függősége. Szerette, de félt is egyben tőle.

A Balmazújvárosi Gyámhivatal 2013-tól a gyermekeket átmeneti nevelésbe vette, majd nevelőszülőnél helyezte el őket.

B. István Gáspár mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, azonban a Debreceni Ítélőtábla változatlanul hagyta a Debreceni Törvényszék döntését. A vádlott leghamarabb büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában