Helyi közélet

2015.05.19. 10:08

Hitelt csak okosan!

Debrecen - Hogy a hitel valódi lehetőség legyen – öt tipp személyi kölcsön felvételéhez.

Debrecen - Hogy a hitel valódi lehetőség legyen – öt tipp személyi kölcsön felvételéhez.

Bármire felhasználható és gyorsan hozzá lehet jutni – ezek a személyi kölcsön legfőbb előnyei. Számos élethelyzetben lehet jó választás ez a hiteltermék, a kölcsönfelvétel előtt azonban érdemes összehasonlítani a bankok ajánlatait.

Szükség esetén

Mindannyian kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor akár céljaink megvalósításához, akár egy váratlan helyzet megoldásához pénzre van szükségünk. Ilyenkor jó választás a személyi kölcsön, amely akár lakásfelújításról, akár bútor, műszaki berendezés, esetleg autó vagy motor vásárlásáról van szó, de esküvő vagy egy hirtelen szükségessé váló egészségügyi kezelés esetén is jó megoldás lehet. A személyi kölcsön szabadon felhasználható, gyorsan hozzájuthatunk, és akár még olyan konstrukciót is találhatunk, amelynek végig fix a kamata.

Tervezzük meg

Tervezzünk a törlesztőrészlettel! Akár kockás papíron, akár internetes programok segítségével írjuk össze, hogy havonta mennyi állandó bevételünk és kiadásunk van. Így könnyen kiszámíthatjuk, mennyit tudunk havonta a hitel törlesztésére fordítani. Hozzuk összhangba a terveket és a lehetőségeket! Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatát! A legtöbb bank honlapján találunk olyan online kalkulátort, amely segítségünkre lehet a törlesztőrészlet kiszámolásában, de használhatjuk a banki ajánlatokat összehasonlító oldalakat is. Kérdezzünk szakértőtől! Bár az interneten rengeteg információt megtalálunk, azonban érezhetjük úgy, hogy bizonyos kérdéseinkre nem kapunk választ. Ilyenkor még a hitelfelvétel előtt forduljunk szakértőhöz! Gondoljunk a saját felelősségünkre is! A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, azaz arra költjük, amire csak akarjuk. Ez azonban nem csábíthat felelőtlen költekezésre: ne essünk abba a hibába, hogy olyan dolgokat vásárolunk belőle, amelyekre nem feltétlenül van szükségünk. Sok bank egyébként a hitelfelvételhez valamilyen extra szolgáltatást nyújt. Érdemes erről is tájékozódni, hogy a számunkra legmegfelelőbb lehetőséget választhassuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában