Helyi közélet

2015.03.17. 17:36

Költözik a tárca Debrecenbe, vagy sem?

Debrecen - A cívisvárosi vállalkozások jól járnának, de kevés az esély a költözésre.

Debrecen - A cívisvárosi vállalkozások jól járnának, de kevés az esély a költözésre.

A debreceni önkormányzat két alkalommal tárgyalt tavaly nyáron a Földművelésügyi Minisztériummal a lehetséges cívisvárosi helyszínekről, épületekről, azóta a költözéssel kapcsolatban egyéb fejleményről nem tud beszámolni – válaszolták lapunknak a városházán felvetésünkre a múlt héten és azóta nincs érdemi változás.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy minapi konferenciáján közölte: kormány-előterjesztés készül a tárca Debrecenbe költözése miatt, mellette és ellene szóló érveket sorakoztatva fel. Ha a kormány a költözés mellett dönt, egy év múlva Debrecenben működhet a minisztérium – hangsúlyozta.

A Napló úgy tudja, a helyi Fidesznél örülnének az agrárminisztérium ide költözésének, hiszen az ezres nagyságrendű hivatali apparátus kiszolgálásával számos cívisvárosi vállalkozás jól járna, a munkalehetőségekről nem is beszélve, de összességében egyáltalán nem vehető biztosra, hogy az évek óta lebegtetett elképzelés megvalósul.

– Túl nagy az érdekkülönbség, a költözés számos olyan problémát vet fel, amivel a fővárosban nem kell törődni. Voltak egyeztetések, de nem lehetett valódi elszántságot érezni az ügyben – hallottuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában